Youtube vs Facebook: ποιος θα είναι ο διαφημιστικός νικητής το 2015;

Ημ/νία: 24 Απριλίου 2015 | by Δήμητρα Κατερέλου

0

Σύμφωνα με έρευνα της Mixpo, το Facebook ενδέχεται να ξεπεράσει το Youtube σε διαφημιστική χρήση video. Με βάση τα δεδομένα στις ΗΠΑ, 9 στα 10 διαφημιστικά στελέχη επέλεξαν να πραγματοποιήσουν την διαφημιστική τους καμπάνια στο Facebook, καθώς, μετά από σφυγμομέτρηση, είδαν ότι το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο είναι περισσότερο επιθυμητό.

Facebook vs Youtube

Αν και η πρόθεση χρήσης του Youtube αυξήθηκε κατά 3.7%, έρχεται σε δεύτερη θέση συγκριτικά με το Facebook το οποίο φτάνει το 5.5%. Το γεγονός ότι το Facebook έχει την ικανότητα να προτρέπει τους χρήστες να συμμετέχουν στα διάφορα posts (engagement), είναι ο βασικός λόγος που τα videos στην συγκεκριμένη πλατφόρμα σημειώνουν επιτυχία.

Η έρευνα της Mixpo, έδειξε ότι το πιο σημαντικό στοιχείο επιτυχίας είναι ότι οι διαδραστικές διαφημίσεις βίντεο απαιτούν μια ενεργή ανταπόκριση από τους θεατές (viewers) καθώς και την συμμετοχή τους. Οι κοινοποιήσεις και οι αξιολογήσεις έλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα στην έρευνα.

Έως τώρα, σύμφωνα με άλλη έρευνα και συγκεκριμένα της Kinetic Social, βρίσκει το Facebook να έχει μπει δυναμικά στον χώρο του video με τις διαφημίσεις στις ΗΠΑ να έχουν διπλασιάσει σχεδόν τα έξοδά τους από 14.4% σε 30.7%.

Πηγή: dotrising.com

Ετικέτες: , , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑