Πώς να δημιουργήσετε έναν επιτυχημένο πίνακα στο Pinterest

Ημ/νία: 31 Μαρτίου 2015 | by Δήμητρα Κατερέλου

0

Η βασική αρχή για να δημιουργήσετε έναν επιτυχημένο πίνακα στο Pinterest, είναι να «καρφιτσώνετε» ποιοτικά pins καθώς και να τον ανανεώνετε αρκετά συχνά με νέο υλικό.

Στη συνέχεια του άρθρου, παρουσιάζεται ένας οδηγός για το πώς μπορεί μια επιχείρηση – και όχι μόνο – να αναπτύξει τους πίνακές της.

Βήμα 1: Επιλογή λέξεων κλειδιών για τις θεματικές ενότητές σας.

Δημιουργήστε ένα φύλλο excel με τις κατηγορίες των πινάκων και στη συνέχεια καθορίστε τις λέξεις κλειδιά που θεωρείτε απαραίτητες.

Υπάρχουν πολλά online εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν στις λέξεις κλειδιά, όπως το Keyword Tool, όπου πληκτρολογώντας τη λέξη που αποτελεί τη θεματική σας ενότητα, σας βγάζει παράγωγα και σχετικά keywords τα οποία μπορούν να σας δώσουν και νέες ιδέες!

Βήμα 2: Επιλογή περιεχομένου πινάκων

Προκειμένου να εμπλουτίσετε τον πίνακά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι απλά εικόνες αλλά και infographics, κινούμενες εικόνες (GIFs) καθώς και videos. Με το ίδιο σκεπτικό με τις λέξεις κλειδιά, μπορείτε και εδώ να χρησιμοποιήσετε το excel, δημιουργώντας ένα νέο φύλλο και να διαλέξετε το κατάλληλο τύπο multimedia για κάθε σας κατηγορία.

Βήμα 3: Αναζήτηση πινάκων ανταγωνιστών

Σε περίπτωση που οι ανταγωνιστές σας διαθέτουν πίνακες στο Pinterest, μπορείτε να τους μελετήσετε και να δείτε τι αλληλεπίδραση έχουν καθώς και τι είδους multimedia χρησιμοποιούν. Μπορείτε να σημειώσετε σε ένα νέο φύλλο στο excel, ποιοι πίνακες των ανταγωνιστών έχουν την καλύτερη απόδοση. Μπορείτε ακόμη να εντοπίσετε ποια pins είναι τα πιο δημοφιλή, χρησιμοποιώντας το εργαλείο αναζήτησης BuzzSumo, πληκτρολογώντας το site της εταιρίας που διαθέτει Pinterest.

Βήμα 4:Βρείτε Pinners να ακολουθήσετε

Χρησιμοποιήστε το PinAlerts για να παρακολουθείτε τους ανταγωνιστές σας και για να δείτε ποιοι χρήστες καρφιτσώνουν υλικό τους. Αυτούς τους χρήστες καλό θα ήταν να ακολουθήσετε και να κάνετε repin τα pin τους.

Βήμα 5: «Δυνατό» περιεχόμενο

Κατά τη δημιουργία ενός πίνακα, το περιεχόμενο που επιλέγετε να αναρτήσετε θα πρέπει να είναι εκτός από υψηλής ανάλυσης, ποιοτικό και αρκετά ελκυστικό προκειμένου να προσελκύσετε τους χρήστες να ακολουθήσουν τον πίνακά σας.

Βήμα 6: Παρακολουθείστε τα στατιστικά σας

Όπως είναι λογικό, για να δείτε κατά πόσο βρίσκεστε στο «σωστό δρόμο», θα πρέπει να παρακολουθείτε τα στατιστικά των board σας. Η υπηρεσία αυτή δίνεται από το Pinterest και ονομάζεται Pinterest Analytics.

Πηγή: Social Media Examiner

Ετικέτες: , , , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑