Το Twitter βοηθά τους χρήστες να αναφέρουν περιστατικά στην αστυνομία

Ημ/νία: 18 Μαρτίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Twitter είναι ένα ακόμη Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης στο οποίο μπορεί οποιοσδήποτε να κακοποιήσει online άλλους χρήστες. Από απλές ύβρεις έως και απειλές. Η ομάδα του Twitter εργάζεται σε εντατικούς ρυθμούς πάνω στο θέμα αυτό, δίνοντας στους χρήστες περισσότερα εργαλεία για αναφορά τέτοιων περιστατικών, και τώρα τη δυνατότητα να μπορούν ευκολότερα να αναφέρουν ένα περιστατικό στις αστυνομικές αρχές.

Το πρώτο βήμα σε ένα περιστατικό διαδικτυακής κακοποίησης είναι η αναφορά του προς την ομάδα του Twitter για να επιληφθεί επί του ζητήματος, όπως για παράδειγμα να διαγράψει τον λογαριασμού εκείνου που απειλεί. Για κάποιους ίσως αυτό αρκεί, για τους υπόλοιπους όμως που θέλουν να το προχωρήσουν και να μπλέξουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μπορούν μέσω μιας νέας επιλογής να ζητήσουν η αναφορά να τους σταλθεί στο email τους.

twitter helps users report threats to police

Η επιλογή βρίσκεται στο πλαίσιο επιβεβαίωσης μιας αναφοράς (report) στο Τουίτερ και έχει την ένδειξη «Email report» στα αγγλικά.

twitter helps users report threats to police

Στη συνέχεια, το Twitter στέλνει ένα μήνυμα όπως το παραπάνω, στο οποίο συμπεριλαμβάνει αρχικά σύνδεσμο προς το tweet που αναφέρθηκε, το όνομα του συντάκτη του, σύνδεσμο προς το προφίλ του συντάκτη και ώρα σύνταξης του tweet. Στη συνέχεια συμπεριλαμβάνονται τα στοιχεία εκείνου που έκανε την αναφορά, όπως το όνομα του και σύνδεσμο προς το προφίλ του, καθώς και ώρα σύνταξης της αναφοράς.

Πηγή: Official Blog

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑