Μοιραστείτε Twitter λογαριασμούς χωρίς τον κωδικό πρόσβασης!

Ημ/νία: 17 Φεβρουαρίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Είναι γνωστό πως αρκετές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το Twitter, κάτι το οποίο σημαίνει πως ένας λογαριασμός μπορεί να χρησιμοποιείται από μια ομάδα ανθρώπων και να μην ανήκει σε έναν συγκεκριμένο χρήστη. Σκεφτείτε πως ένας λογαριασμός μπορεί να χρησιμοποιείται και από διαφημιστικές εταιρίες, κάτι το οποίο σημαίνει πως πρέπει να γνωρίζουν τα στοιχεία πρόσβασης. Ή και… όχι!

Share Twitter accounts via TweetDeck Teams

Σύντομα περισσότεροι Twitter χρήστες αναμένεται να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία TweetDeck, μιας και μέσω αυτής η ομάδα του Twitter έδωσε τη δυνατότητα για διαμοιρασμό λογαριασμών χωρίς να δίνονται τα στοιχεία πρόσβασης, δηλαδή ο κωδικός πρόσβασης, μιας και το username είναι δημοσίως γνωστό. Ας γνωρίσουμε τη νέα λειτουργία «TweetDeck Teams».

Προϋπόθεση για να λειτουργήσουν οι ομάδες του TweetDeck, είναι ο ιδιοκτήτης ενός Twitter λογαριασμού να πραγματοποιεί σύνδεση στο TweetDeck με τα στοιχεία σύνδεσης του Twitter και όχι με τον παλαιό και παραδοσιακό τρόπο του email και του κωδικού πρόσβασης. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε την μετάβαση.

Στη συνέχεια, έστω ότι έχουμε τον λογαριασμό @SMLifeGR και θέλουμε να προσθέσουμε στην ομάδα κι άλλα άτομα για να τον διαχειρίζονται. Ακολουθούμε τα εξής βήματα στο TweetDeck:

1) Επιλέγουμε από το κάθετο αριστερό μενού το εικονίδιο «Accounts».

2) Στη συνέχεια βρίσκουμε τον λογαριασμό @SMLifeGR και κάνουμε κλικ στην επιλογή «Team @SMLifeGR».

3) Πληκτρολογούμε τα Twitter ονόματα όσων θέλουμε να προσθέσουμε για τη διαχείριση του λογαριασμού.

4) Επιλέγουμε «Authorize».

Οι χρήστες τους οποίους επιλέξαμε θα δεχτούν ειδοποίηση μέσω email, καθώς και ειδοποίηση μέσω του εικονιδίου «Accounts» στο TweetDeck, από όπου μπορούν να δεχτούν ή να απορρίψουν την πρόταση.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter λογαριασμού μπορεί να προσθέσει όσους διαχειριστές επιθυμεί, δίνοντας τους μάλιστα συγκεκριμένα δικαιώματα μέσω των τίτλων «Admin» και «Contributor». Και οι δύο τίτλοι επιτρέπουν στους διαχειριστές να δημιουργούν tweets και λίστες με τον λογαριασμό, να κάνουν follow και unfollow, να στέλνουν DMs και να προγραμματίζουν tweets. Η διαφορά είναι πως ο τίτλος Admin έχει επίσης τα δικαιώματα να μπορεί να βλέπει την ομάδα των διαχειριστών ενός Twitter λογαριασμού και να διαγράφει ή προσθέτει διαχειριστές. Κανείς από τους δύο δε μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Twitter λογαριασμό εκτός TweetDeck, αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού ο οποίος γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης.

Τέλος, κάθε χρήστης του Twitter έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μέσω των ρυθμίσεων ασφαλείας και απορρήτου να μη δέχεται αιτήματα για προσθήκη σε ομάδες, ή να δέχεται μονάχα από χρήστες τους οποίους ακολουθεί.

Η νέα λειτουργία ξεκίνησε να διατίθεται σε web, Chrome και Windows.

Πηγή: Official Blog

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.Πήγαινε με πάνω ↑