Το Facebook ανακοίνωσε επίσημα τις αγοραπωλησίες εντός των groups

Ημ/νία: 11 Φεβρουαρίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Τα Facebook groups χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά για αγοραπωλησίες, με τους χρήστες συνήθως να ανεβάζουν φωτογραφία του προϊόντος προς πώληση και να γράφουν στην περιγραφή όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως τιμή, χαρακτηριστικά, τρόπο διανομής, κλπ.

Facebook For Sell Groups

Η ομάδα του Facebook θέλει να βοηθήσει τις αγοραπωλησίες στα groups, λανσάροντας επίσημα νέα λειτουργία η οποία δοκιμάζεται εδώ και περίπου δύο μήνες. Η νέα λειτουργία «Sell» επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία προς πώληση, δίνοντας πληροφορίες όπως περιγραφή (χαρακτηριστικά), τιμή πώλησης, τρόπο διανομής, και φυσικά εικόνες.

Facebook For Sell Groups

Η νέα λειτουργία βοηθά σε πολλά τις αγοραπωλησίες, αφού αρχικά οι χρήστες δεν ξεχνούν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πώληση την οποία θέλουν να κάνουν, δε χρειάζεται να σχολιάζουν κάθε φορά που το προϊόν τους πωλήθηκε χάρη στις ενδείξεις «Διαθέσιμο» και «Πωλήθηκε», δεν απαιτείται από τους διαχειριστές των groups να σβήνουν τις δημοσιεύσεις των πωληθέντων προϊόντων και υπηρεσιών, μιας και οι χρήστες θα έχουν επιλογή να δουν σε λίστα όλα τα πωληθέντα προϊόντα και υπηρεσίες, κλπ.

Προς το παρόν, η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη σε Android, iOS και web, με την ομάδα του Facebook να δέχεται δηλώσεις από ενδιαφερόμενους διαχειριστές groups για δοκιμή της νέας λειτουργίας στα groups τους. Αν οι επίσημες δοκιμές πάνε καλά, τότε μέσα στους επόμενους μήνες η λειτουργία αναμένεται να γίνει διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες.

Πηγή: FB Newsroom

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑