Το Twitter απέκτησε λήψη, επεξεργασία και διαμοιρασμό βίντεο στις κινητές συσκευές

Ημ/νία: 27 Ιανουαρίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Twitter φιλοξενεί καθημερινά αρκετά βίντεο στα πάνω από 500 εκατ. tweets του, μονάχα που έως τώρα τα βίντεο αυτά προέρχονταν από συνδέσμους άλλων Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως για παράδειγμα των YouTube, Vine, κλπ.

Twitter capture edit and share videos mobile

Παράλληλα με την ανακοίνωση περί ομαδικών ιδιωτικών συνομιλιών, η ομάδα του Twitter ανακοίνωσε πως το Κοινωνικό Δίκτυο αποκτά απευθείας λήψη, επεξεργασία και διαμοιρασμό βίντεο μέσω των κινητών συσκευών με Android ή iOS λειτουργικό. Σχετικά με τις δύο εκδόσεις, οι iOS χρήστες είναι οι πρώτοι που θα μπορούν εκτός από λήψη να επιλέγουν βίντεο από τη μνήμη της συσκευής τους, με τους Android χρήστες να ακολουθούν στο άμεσο μέλλον.

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα εκτός από φωτογραφίες να τραβούν επίσης βίντεο μέσα από κινητές συσκευές, με τη μέγιστη διάρκεια να είναι τα 30 δευτερόλεπτα και την τελική μορφή να μπορεί να περιέχει αρκετά βίντεο κλιπ, καθώς το βίντεο δεν χρειάζεται να είναι μονάχα μιας συνεχόμενης λήψης. Μετά την απαραίτητη επεξεργασία, οι χρήστες θα μπορούν να κοινοποιούν τα βίντεο τους σε tweets.

Τέλος, ακολουθεί το πρώτο βίντεο το οποίο ανέβηκε απευθείας στο Twitter. Ανήκει στον ηθοποιό Neil Patrick Harris, ο οποίος τυχαίνει να είναι ο οικοδεσπότης της 87ης τελετής βραβείων Όσκαρ.

Πηγή: Twitter Blog

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑