Νέα Facebook Lite έκδοση για τις αναπτυσσόμενες χώρες

Ημ/νία: 26 Ιανουαρίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η ομάδα του Facebook προσπαθεί εδώ και καιρό να συνδέσει στο ίντερνετ όλο τον πληθυσμό του κόσμου μέσω του internet.org. Και φαίνεται πως σιγά σιγά το πετυχαίνει, έχοντας δώσει βασικές υπηρεσίες σε περιοχές όπως οι Γκάνα, Κολομβία, Κένυα, κ.α.

Facebook Lite Android app

Σήμερα, μαθαίνουμε πως στο Google Play κυκλοφόρησε μία νέα Android εφαρμογή με ονομασία Facebook Lite, στόχος της οποίας είναι να φέρει τις βασικότερες λειτουργίες του δημοφιλέστερου Κοινωνικού Δικτύου στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ξεκινώντας με τις Μπαγκλαντές, Νεπάλ, Νιγηρία, Νότια Αφρική, Σουδάν, Σρι Λάνκα, Βιετνάμ και Ζιμπάμπουε, το Facebook Lite καταλαμβάνει μόλις 252 kb στη μνήμη των κινητών συσκευών, φορτώνει γρήγορα, καταναλώνει πιο αποδοτικά τα δεδομένα ίντερνετ των χρηστών του και τέλος, λειτουργεί εξαιρετικά με χαμηλών ταχυτήτων συνδέσεις του ίντερνετ, όπως για παράδειγμα 2G.

Έτσι, λοιπόν, το Facebook Lite επιτρέπει σε χρήστες με low-end Android συσκευές και χαμηλές ταχύτητες ίντερνετ, να επικοινωνούν με τους online φίλους τους, να δέχονται ειδοποιήσεις, να διαβάζουν τις δημοσιεύσεις της αρχικής σελίδας τους και φυσικά να κοινοποιούν τα δικά τους μηνύματα.

Πηγή: TechCrunch

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑