Τώρα μπορείτε να γράφετε στο WhatsApp και μέσω υπολογιστή!

Ημ/νία: 22 Ιανουαρίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το WhatsApp είναι μία messenger εφαρμογή για κινητές συσκευές, η οποία επιτρέπει την επικοινωνία των χρηστών μέσω σύνδεσης στο ίντερνετ. Σε αντίθεση με τους μεγάλους ανταγωνιστές του, τα Viber και Facebook Messenger, το WhatsApp επέτρεπε έως τώρα την επικοινωνία μονάχα μέσω κινητών συσκευών, κάτι το οποίο από σήμερα αλλάζει.

WhatsApp Web

Γνωρίστε το WhatsApp Web, την web εφαρμογή η οποία επιτρέπει προς το παρόν σε χρήστες Android, Windows Phone, Nokia S60 και BlackBerry, να γράφουν μηνύματα στους WhatsApp φίλους τους μέσω υπολογιστή. Πιο συγκεκριμένα, μέσω Google Chrome, αφού προς το παρόν είναι ο μοναδικός browser ο οποίος υποστηρίζει τη νέα web εφαρμογή.

Update [26/02/15]: Οι browsers Mozilla Firefox και Opera υποστηρίζουν πλέον το WhatsApp Web.

WhatsApp Web barcode

Με μία επίσκεψη στο WhatsApp Web, θα παρατηρήσετε ένα barcode το οποίο πρέπει να σκανάρετε με την κινητή σας συσκευή μέσω της εφαρμογής WhatsApp για να συνδεθείτε. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι δεν υπάρχουν στοιχεία σύνδεσης όπως email και κωδικοί πρόσβασης, καθώς οι χρήστες συνδέονται με χρήση του αριθμού κινητού τηλεφώνου τους, και επίσης λόγω του ότι η web εφαρμογή αποτελεί επέκταση της mobile εφαρμογής.

Αφού συνδεθείτε επιτυχώς, μπορείτε να ξεκινήσετε να στέλνετε τα μηνύματα σας και να δέχεστε αυτά των φίλων σας. Αυτό που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας, είναι πως τα μηνύματα σας δεν αποθηκεύονται κάπου online ή στον υπολογιστή σας, αλλά παραμένουν στην κινητή συσκευή σας. Για το λόγο αυτό, για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη web εφαρμογή θα πρέπει παράλληλα να είστε συνδεδεμένοι online στο WhatsApp στην κινητή συσκευή σας. Άπαξ και κλείσετε το ίντερνετ στο κινητό τηλέφωνο σας και χαθεί η σύνδεση στο WhatsApp, τότε χάνεται αμέσως η σύνδεση και από τη web εφαρμογή.

Πηγή: Official blog

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑