Ενθουσίασε το σεμινάριο για το Ethical Hacking του Mediterranean College

Ημ/νία: 15 Δεκεμβρίου 2014 | by SMLifeGR

0

Την 1η Δεκεμβρίου βρέθηκαν πολλοί φοιτητές και άλλοι ενδιαφερόμενοι στο Mediterranean College για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο με θέμα «Introduction to Ethical Hacking», το οποίο διοργανώθηκε από τη Σχολή Πληροφορικής του Κολεγίου. Για όσους δεν γνωρίζουν τον όρο Ethical Hacking, πρόκειται για τη χρήση hacking μεθόδων με καλό σκοπό, δηλαδή για να εντοπιστούν και να λυθούν τυχόν κενά ασφαλείας σε συγκεκριμένα υπολογιστικά συστήματα και δίκτυα.

Mediterranean College Ethical Hacking seminar

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Άγγελος Πριντεζης, Team Leader και Research Analyst του Ithaca Labs, ο οποίος αφού πρώτα παρουσίασε σε θεωρητικό επίπεδο βασικές γνώσεις και μεθοδολογίες του Penetration testing, της διαδικασίας του white hat hacking δηλαδή, στη συνέχεια προχώρησε σε ζωντανή δοκιμή σε ένα e-shop.

Το Mediterranean College είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που παρέχει προπτυχιακό πρόγραμμα στα Δίκτυα και την ασφάλεια Η/Υ. Ειδικά τo μεταπτυχιακό του πρόγραμμα επικεντρώνεται στη διαχείριση, στην ασφάλεια των δικτύων αλλά και στα ασύρματα δίκτυα. Οι σπουδαστές του παρακολουθούν ειδικά μαθήματα ασφάλειας δικτύων στα οποία εκπαιδεύονται και σε περιπτώσεις Ethical Hacking (με δυνατότητα πιστοποίησης).

Πηγή: Δελτίο Τύπου

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Άρθρα τα οποία προέρχονται από όλη την ομάδα του Social Media Life, όπως guest άρθρα, δελτία τύπου νέων προϊόντων ή υπηρεσιών, κλπ.



Πήγαινε με πάνω ↑