Το Twitter θέλει να ξέρει ποια apps χρησιμοποιείτε σε Android και iOS

Ημ/νία: 29 Νοεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η ομάδα του Twitter θέλει να γνωρίζει ποια apps χρησιμοποιούν οι χρήστες, γι’αυτό και δημιούργησε το «App Graph». Μέσω του App Graph λοιπόν, αφού πρώτα οι χρήστες των Android και iOS apps του Twitter ενημερωθούν, η ομάδα του Κοινωνικού Δικτύου θα λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις εφαρμογές τις οποίες έχουν εγκαταστήσει και χρησιμοποιούν οι χρήστες. Όχι πληροφορίες μέσα από τις εφαρμογές, απλώς τις ονομασίες τους.

Twitter app graph

Μέσω της κίνησης αυτής, το Twitter θέλει να δημιουργήσει καλύτερες προτάσεις για follow στους χρήστες, καλύτερο περιεχόμενο στα timelines των χρηστών, και τέλος καλύτερες διαφημίσεις. Μπορούμε να υποθέσουμε πως το βάρος πέφτει στον τελευταίο λόγο, αφού η στόχευση των χρηστών αναμένεται να γίνει πολύ καλύτερη, ειδικά για διαφημιστές οι οποίοι θέλουν να διαφημίσουν εφαρμογές για εγκατάσταση.

Το App Graph ενεργοποιείται σε κάποιον χρήστη από τη στιγμή που δει το αντίστοιχο μήνυμα μέσα στην εφαρμογή, στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας. Υπάρχει περίπτωση για έναν χρήστη να μην το δει ποτέ, αν προηγουμένως έχει απενεργοποιήσει την επιλογή «Opt out of interest-based ads» σε Android και την επιλογή «Limit Ad Tracking» σε iOS, ρυθμίσεις οι οποίες αφορούν το λειτουργικό σύστημα των κινητών συσκευών.

Τέλος, όσοι αποκτήσουν το App Graph μπορούν να το απενεργοποιήσουν μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής, πατώντας την επιλογή «Privacy» και απενεργοποιώντας την επιλογή «Tailor Twitter based on my apps».

Πηγή: Twitter Help Center

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑