Το Facebook ανανεώνει όρους χρήσης και πολιτικές από το 2015

Ημ/νία: 28 Νοεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Σε περίπου έναν μήνα και κάτι μέρες, το Facebook προχωρά σε ισχύ των νέων όρων χρήσης των υπηρεσιών του, της νέας πολιτικής δεδομένων και της νέας πολιτικής για τα cookies τα οποία συλλέγει. Από 1η Ιανουαρίου του 2015 λοιπόν, αλλάζει ο τρόπος με τον οποίον το Facebook συλλέγει και αξιοποιεί συγκεκριμένα δεδομένα των χρηστών, για παράδειγμα για βελτίωση των διαφημίσεων του, καθώς επίσης βελτιώνεται και ο έλεγχος των διαφημίσεων από τους χρήστες. Δε χρειάζεται να ανησυχείτε για κάτι, ρίξτε όμως μια ματιά στους προηγούμενους συνδέσμους για να είστε ενημερωμένοι.

facebook

Σχετικά με τη συλλογή και αξιοποίηση των δεδομένων των χρηστών, η ομάδα του Facebook χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την αξιοποίηση των check-in των χρηστών για προτάσεις εστιατορίων στην ίδια περιοχή ή για δημοσιεύσεις φίλων οι οποίοι βρίσκονται κάπου κοντά.

Η σελίδα με την οποία το Facebook ενημερώνει για τις επερχόμενες αλλαγές, κάνει λόγο επίσης και για τα νέα εργαλεία τα οποία βοηθούν τους χρήστες να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία του δημοφιλέστερου Κοινωνικού Δικτύου, όπως είναι για παράδειγμα τα βασικά για το απόρρητο, ο έλεγχος απορρήτου, κλπ.

Λόγος έγινε επίσης και για τη νέα λειτουργία αγορών του Facebook, η οποία αναμένεται μέσα στο 2015 να διατεθεί σε περισσότερες χώρες, αν οι δοκιμές δώσουν καλά αποτελέσματα.

Τέλος, όσον αφορά τις διαφημίσεις, η ομάδα του Κοινωνικού Δικτύου υπενθύμισε στους χρήστες πως έχουν τον έλεγχο στα χέρια τους σχετικά με το είδος των διαφημίσεων των οποίων προβάλλουν και πως οι οποιεσδήποτε αλλαγές θα έχουν ισχύ σε όλες τις συσκευές τους από το νέο έτος.

Πηγή: fb.com

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑