Το WhatsApp ειδοποιεί πότε ένα μήνυμα διαβάστηκε από τον παραλήπτη

Ημ/νία: 6 Νοεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το WhatsApp είναι αυτή τη στιγμή το δημοφιλέστερο messenger app για κινητές συσκευές, επιτρέποντας στους πάνω από 600 εκατ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες του να στέλνουν μηνύματα με κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο, κλπ.

WhatsApp message has been read

Έως και σήμερα, όταν ένας χρήστης έκανε αποστολή μηνύματος σε κάποιον άλλο χρήστη, μπορούσε να δει δίπλα από το μήνυμα του εάν αυτό έχει παραδοθεί στη συσκευή του παραλήπτη ή όχι. Από εδώ και εξής, οι χρήστες με την τελευταία έκδοση του WhatsApp μπορούν να βλέπουν πότε ένα μήνυμα τους διαβάστηκε από τον παραλήπτη.

Σύμφωνα με τη σελίδα Frequently Asked Questions του WhatsApp:

– Το εικονίδιο icon grey δηλώνει πως ένα μήνυμα έχει σταλεί και δεν έχει παραδοθεί ακόμη στη συσκευή του παραλήπτη.
– Το εικονίδιο icon grey double δηλώνει πως ένα μήνυμα έχει σταλεί και έχει παραδοθεί στη συσκευή του παραλήπτη.
– Το εικονίδιο icon blue δηλώνει πως ένα μήνυμα έχει σταλεί, έχει παραδοθεί στη συσκευή του παραλήπτη και έχει διαβαστεί από τον παραλήπτη.

Σε περίπτωση ομαδικής συνομιλίας, τα δύο τελευταία εικονίδια εμφανίζονται μονάχα όταν ένα μήνυμα έχει παραδοθεί στις συσκευές όλων των παραληπτών ή έχει διαβαστεί από όλους τους συμμετέχοντες της συζήτησης.

Τέλος, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δουν πότε συγκεκριμένα ένα μήνυμα παραδόθηκε στη συσκευή του παραλήπτη ή διαβάστηκε από αυτόν. Σύμφωνα πάλι με τη σελίδα Frequently Asked Questions του WhatsApp, ο αποστολέας μπορεί να κρατήσει παρατεταμένα το δάχτυλο του πάνω σε ένα δικό του μήνυμα το οποίο έχει στείλει και στη συνέχεια να επιλέξει το εικονίδιο icon info για να προβάλει:

– Πότε ένα μήνυμα παραδόθηκε (delivered) στη συσκευή του παραλήπτη.
– Πότε ένα μήνυμα με κείμενο διαβάστηκε (read) ή ένα μήνυμα με εικόνα, ήχο ή βίντεο προβλήθηκε (seen).
– Πότε ένα μήνυμα αναπαράχθηκε (played) για ηχητικά μηνύματα.

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑