Αντιμετωπίστε τον εθισμό της Facebook αρχικής σελίδας με μία Chrome επέκταση!

Ημ/νία: 24 Σεπτεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Για κάποιους από εμάς, το Facebook είναι απαραίτητο εργαλείο για τη δουλειά μας και ενίοτε την επικοινωνία μας. Μία επίσκεψη, όμως, στην αρχική του σελίδα και στον ατελείωτο όγκο πληροφοριών αυτής, μπορεί να μας εθίσει. Ο χρόνος περνάει και εμείς ακόμη κάνουμε scrolling για να διαβάσουμε οτιδήποτε μας εμφανίζεται. Όχι μόνο η παραγωγικότητα μας μειώνεται, αλλά το ίδιο και ο ελεύθερος μας χρόνος.

News Feed Eradicator for Facebook

Διαβάζοντας το Digital Magazine του φίλου Λάρι, έπεσα πάνω σε ένα άρθρο για την επέκταση News Feed Eradicator for Facebook για Google Chrome. Η συγκεκριμένη επέκταση κάνει κάτι πολύ απλό και σημαντικό. Αποκρύπτει όλες τις δημοσιεύσεις της αρχικής σελίδας στο Facebook και στη θέση τους εμφανίζει ένα quote κάθε φορά.

Με την εγκατάσταση της επέκτασης, όλα γίνονται αυτόματα και δεν υπάρχει τρόπος επαναφοράς των δημοσιεύσεων της αρχικής σελίδας, παρά μόνο με αφαίρεση ή απενεργοποίηση της επέκτασης. Ο συνδυασμός της επέκτασης με τη δημιουργία λιστών για δημοσιεύσεις φίλων και σελίδων, μπορεί να γλιτώσει το χρήστη από ατελείωτο scrolling για όλους τους φίλους και όλες τις σελίδες τις οποίες έχει κάνει like, και παράλληλα να τον κρατήσει ενημερωμένο για όσα τον ενδιαφέρουν πραγματικά.

Σκέφτομαι πως μπορεί κανείς να ενεργοποιεί την επέκταση κάθε φορά φορά που θέλει να ξεκινήσει να εργάζεται, και στη συνέχεια να την απενεργοποιεί, εφόσον δεν τον πειράζει να περνάει ώρα στην αρχική σελίδα του Facebook.

Τέλος, σας υπενθυμίζω πως μπορείτε να γλιτώσετε από τον εθισμό της αρχικής σελίδας με έναν επιπλέον και διαφορετικό τρόπο από τον παραπάνω, μέσω της επέκτασης Social Fixer και της επιλογής για μαρκάρισμα των δημοσιεύσεων ως αναγνωσμένες.

Ετικέτες: , , , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑