Twitter γκάφα από την DiGiorno Pizza με λάθος χρήση hashtag

Ημ/νία: 16 Σεπτεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Τα περισσότερα brands βρίσκονται συνεχώς online στο Twitter και ψάχνουν τις πιο κατάλληλες στιγμές για να μπορέσουν να διαφημιστούν, παρατηρώντας τα trends, τις συζητήσεις των celebrities, μεγάλα γεγονότα κλπ.

twitter fail

Κάπως έτσι και η Twitter ομάδα της DiGiorno Pizza παρακολουθούσε τα trends, όταν έπεσε επάνω στο hashtag #WhyIStayed. Το συγκεκριμένο hashtag είχε αποκτήσει μεγάλη δραστηριότητα παγκόσμια και τότε η ομάδα της DiGiorno Pizza tweet-αρε το παρακάτω μήνυμα.

DiGiorno Pizza fail tweet

Φαίνεται ως ένα αθώο tweet, μέχρι να αντιληφθεί κανείς πως το hashtag #WhyIStayed χρησιμοποιείται από κακοποιημένες γυναίκες, οι οποίες επέλεξαν για διάφορους λόγους να μείνουν με τους βίαιους συντρόφους τους.

Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο κοινωνικό θέμα, το οποίο σίγουρα δε χωράει προωθητικά tweets όπως αυτό της DiGiorno Pizza. Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι επιτέθηκαν στον Twitter λογαριασμό της πιτσαρίας.

DiGiorno Pizza apologise tweets

Αμέσως μόλις η Social Media ομάδα της DiGiorno Pizza κατάλαβε την γκάφα της, απέσυρε το fail tweet και ζήτησε συγγνώμη μαζικά από όλους τους χρήστες με τα δύο παραπάνω tweets, αλλά και από κάθε χρήστη ο οποίος επικοινώνησε μαζί της λόγω της γκάφας.

Τι πρέπει να συγκρατήσουμε από το προηγούμενο περιστατικό; Μπορεί η ταχύτητα να παίζει σημαντικό ρόλο στο Twitter marketing, όμως τα brands θα πρέπει πρώτα να κάνουν την απαραίτητη έρευνα σε hashtags και άλλα Trends, προτού δημοσιεύσουν tweets τα οποία αναμένεται να δουν χιλιάδες χρήστες γύρω από μια συζήτηση με συγκεκριμένο θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι γκάφες των αεροπορικών εταιριών στο Twitter για το Μουντιάλ 2014

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑