Το Facebook ανακοίνωσε αποθήκευση περιεχομένου για διάβασμα αργότερα

Ημ/νία: 22 Ιουλίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Είστε στο λεωφορείο ή στον ηλεκτρικό, έχετε ανοίξει το 3G/4G και χαζεύετε τις δημοσιεύσεις των φίλων και των σελίδων που ακολουθείτε, στην αρχική σελίδα του Facebook. Πάνω στο σημείο που βρίσκετε έναν ενδιαφέρον σύνδεσμο, αντιλαμβάνεστε πως πρέπει να κατεβείτε στην επόμενη στάση και δεν έχετε χρόνο για να διαβάσετε το περιεχόμενο του. Τι κάνετε;

Μέχρι πρότινος υπήρχαν διάφορες εφαρμογές για αποθήκευση περιεχομένου για διάβασμα αργότερα, όπως το Pocket. Τώρα, υπάρχει η νέα Facebook λειτουργία «Save».

Σύντομα, όλοι οι χρήστες θα μπορούν μέσω των Android και iOS εφαρμογών, καθώς και μέσω της web έκδοσης του Κοινωνικού Δικτύου, να αποθηκεύουν συνδέσμους, τοποθεσίες, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και μουσική, έτσι ώστε να τους ρίξουν μια ματιά οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν. Το αποθηκευμένο περιεχόμενο θα είναι ορατό μονάχα από τους ίδιους τους χρήστες, εκτός κι αν επιλέξουν να το κοινοποιήσουν.

Facebook Save για τη web έκδοση

Facebook save

Η επιλογή «Save» (λογικά «Αποθήκευση» στα Ελληνικά) θα είναι διαθέσιμη στη web έκδοση στο δεξί κάτω μέρος των δημοσιεύσεων, καθώς επίσης και στο μενού το οποίο ανοίγει το εικονίδιο στο πάνω δεξί μέρος των δημοσιεύσεων. Όσον αφορά τις σελίδες, η επιλογή θα βρίσκεται στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες μέσα στην εικόνα εξώφυλλο.

Οτιδήποτε αποθηκεύει ο χρήστης, θα το βρίσκει μέσω της επιλογής «Saved» στο αριστερό κάθετο μενού του Κοινωνικού Δικτύου.

Facebook Save για Android και iOS

Facebook save for android ios

Όσον αφορά τις εφαρμογές για Android και iOS, η επιλογή «Save» θα βρίσκεται στο μενού επιλογών το οποίο εμφανίζεται με πάτημα στο εικονίδιο στο πάνω δεξί μέρος των δημοσιεύσεων. Όσον αφορά τις σελίδες, η επιλογή θα υπάρχει δίπλα από την επιλογή «Like», κάτω από τον τίτλο και τη φωτογραφία προφίλ της σελίδας.

Facebook save for android ios

Το αποθηκευμένο υλικό θα βρίσκεται μέσω της επιλογής «Saved», η οποία θα μπορεί να βρεθεί πατώντας το εικονίδιο «More» μεταξύ των άλλων επιλογών.

Τέλος, το Facebook θα ειδοποιεί τους χρήστες μέσω της αρχικής σελίδας για περιεχόμενο το οποίο έχουν αποθηκεύσει και έχουν ξεχάσει να προβάλουν. Επίσης, η προβολή αποθηκευμένου περιεχομένου θα είναι διαθέσιμη μονάχα με σύνδεση στο ίντερνετ, αφού δε γίνεται αποθήκευση για offline προβολή.

Πηγή: FB Newsroom

Υ.Γ. Η πρώτη εικόνα προέρχεται από το TechCrunch

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑