Μουσική συνεργασία μεταξύ των Twitter και Billboard

Ημ/νία: 30 Μαΐου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Twitter ξεκίνησε συνεργασία με το Billboard προς όφελος των φίλων της μουσικής. Η συνεργασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα τα Billboard Twitter Real-Time Charts, με τα δύο πρώτα charts να είναι τα Trending 140 και Emerging Artists.

Billboard Twitter Real-Time Charts

Στο Trending 140 chart, οι χρήστες μπορούν να δουν τα δημοφιλέστερα τραγούδια τα οποία έχουν κοινοποιηθεί στο Twitter από Αμερική την τελευταία ώρα. Στο Emerging Artists chart, οι χρήστες μπορούν να δουν τα δημοφιλέστερα τραγούδια από ανερχόμενους καλλιτέχνες, βάσει του αριθμού των κοινοποιήσεων τις τελευταίες 24 ώρες.

Η συλλογή των δεδομένων γίνεται με τη βοήθεια διαφόρων παραμέτρων, όπως για παράδειγμα των συνδέσμων μέσα σε tweets προς πλατφόρμες όπως οι Spotify, iTunes και Vevo, των hashtags #np και #nowplaying παρέα με ονόματα καλλιτεχνών, τη χρήση λέξεων όπως  music, song, track, listen κλπ, καθώς και άλλων παραμέτρων.

Πηγή: Billboard

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑