Το Foursquare παγώνει τις δημαρχίες και εξηγεί τις νέες λειτουργίες του Swarm

Ημ/νία: 10 Μαΐου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Μετά την ανακοίνωση της εφαρμογής Swarm από την ομάδα του Foursquare, πολλοί χρήστες αναρωτήθηκαν τι θα συμβεί με τις δημοφιλείς λειτουργίες του Foursquare, όπως τους πόντους για κάθε check-in, τις δημαρχίες, ή αλλιώς mayorships, τα εμβλήματα, ή αλλιώς badges κλπ.

swarm app

Το Foursquare έσπευσε να απαντήσει στις ερωτήσεις των χρηστών, αναφέροντας πως όταν η κοινότητα μεγάλωσε και απέκτησε πάνω από 50 εκατ. μέλη, το σύστημα των πόντων, των mayorships και των badges, άρχισε να χάνει την αξία του. Τι θα έχει, λοιπόν, η νέα εφαρμογή Swarm;

Ξεκινώντας με τις λειτουργίες της νέας εφαρμογής, το Swarm θα υιοθετήσει τη Foursquare λειτουργία των προσωπικών μηνυμάτων μετά από κάθε check-in, δηλαδή θα εμφανίζει μηνύματα τύπου «Είναι η 4η συνεχόμενη εβδομάδα στο γυμναστήριο» ή «Είναι η πρώτη φορά που βγαίνεις με τον/την τάδε χρήστη μέσα σε 3 μήνες».

swarm check in mayorship

Συνεχίζοντας, το Swarm θα αποκτήσει τη λειτουργία Mayors 2.0, ή αλλιώς τη δεύτερη έκδοση των δημαρχιών. Η μάχη για τη δημαρχία δε θα γίνεται, πλέον, μεταξύ όλων των χρηστών του Foursquare, αλλά μονάχα μεταξύ των φίλων. Αυτό σημαίνει πως η κάθε τοποθεσία θα έχει πολλούς δημάρχους, καθώς πριν ήταν δύσκολο να κλέψει κανείς τη δημαρχία από κάποιον χρήστη ο οποίος επισκεπτόταν καθημερινά μια τοποθεσία.

Ενόψει της κυκλοφορίας του Swarm για Android και iOS μέσα στην επόμενη εβδομάδα, το Foursquare παγώνει μέχρι τότε τις τωρινές δημαρχίες των χρηστών και οι χρήστες δε θα μπορούν έως τότε να κλέβουν δημαρχίες με τα check-in που κάνουν.

swarm check in sticker

Μία νέα λειτουργία που θα αποκτήσει το Swarm είναι τα stickers. Με κάθε check in, οι χρήστες θα μπορούν να δηλώνουν πώς νιώθουν χρησιμοποιώντας ένα sticker, το οποίο θα αλλάζει βάσει του τύπου της τοποθεσίας στην οποία κάνουν check in οι χρήστες. Με κάθε check in σε νέες τοποθεσίες, οι χρήστες θα ξεκλειδώνουν νέα stickers. Η χρήση όλων των stickers θα είναι δωρεάν!

Τέλος, όσον αφορά τα badges των χρηστών, αυτά θα συνεχίσουν να εμφανίζονται στην τροπαιοθήκη στα προφίλ των χρηστών στο Foursquare, καθώς ο κόπος των χρηστών για την απόκτηση τους αναγνωρίζεται από την ομάδα του Κοινωνικού Δικτύου.

Σε μια βδομάδα, λοιπόν, θα μπορούμε όλοι να δοκιμάσουμε το Swarm app, ενώ το Foursquare app αναμένεται να ανανεωθεί μέσα στο καλοκαίρι, αποκτώντας τον πνευματικό διάδοχο των badges, χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: Foursquare Blog

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑