Υπεύθυνο «Το Ποτάμι» για την αναστολή του Twitter χρήστη @cocobilly;

Ημ/νία: 28 Απριλίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Στο Twitter είσαι ό,τι έχεις πληκτρολογήσει στο πεδίο του username και όχι του ονόματος ή της φωτογραφίας που έχεις δηλώσει. Κι αυτό, γιατί το username είναι μοναδικό, σε αντίθεση με το όνομα και τη φωτογραφία τα οποία μπορεί να είναι κοινά για εκατοντάδες χρήστες. Κάπως πρέπει να ξεχωρίζουμε τους πραγματικούς χρήστες και τα trolls.

twitter free cocobilly

Ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά trolls του Twitter είναι (ήταν;) ο χρήστης @cocobilly, ή αλλιώς ο Σταύρος Θεοδωράκης. Όχι ο πραγματικός, γι’αυτό είπα πριν να προσέξετε το username. Ο χρήστης αυτός δημοσίευε διαφόρων ειδών σατιρικά tweets, φτάνοντας σε σημείο να εξοργίσει τον πραγματικό Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος έγραψε δημόσια:

«Από την πρώτη στιγμή το Ποτάμι ξεκαθάρισε ότι ο χρήστης του twitter που εμφανίζεται ως @cocobilly-Σταύρος Θεοδωράκης ΔΕΝ είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης. Παρόλα αυτά ο άγνωστός χρήστης @cocobilly συνεχίζει… Η σημερινή του ανάρτηση όμως ξεπέρασε κάθε όριο. Είναι ανήθικο να παίζεις επικοινωνιακά παιχνίδια με ανθρώπους σαν την Κωνσταντίνα Κούνεβα, μια γυναίκα που πλήρωσε πολύ ακριβά τη συνδικαλιστική της δράση. Η Κωνσταντίνα είναι φίλη μου και οφείλω να την υπερασπιστώ δημόσια και να πω στον άγνωστο @cocobilly, ως εδώ! Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ χυδαιότητας και πλάκας, και υπάρχει και όριο στο τρολάρισμα, είτε γίνεται κατά παραγγελία είτε όχι. Ας σταματήσει εδώ λοιπόν η πλάκα ή αλλιώς ας βγάλει την μάσκα για να ξέρουμε με ποιόν έχουμε να κάνουμε».

Συμβαίνουν αυτά, θα μου πείτε. Αυτό, όμως, που δε συμβαίνει και τόσο συχνά, είναι η αναστολή Twitter λογαριασμών. Στην περίπτωση του @cocobilly, εκατοντάδες χρήστες έχουν δημοσιεύσει πάνω από 3.000 tweets με χρήση του hashtag #Free_cocobilly, ως συμπαράσταση στο δημοφιλή troll λογαριασμό, σύμφωνα με την υπηρεσία Sidebar Monitor.

Φυσικά, δεν είναι λίγοι και οι νέοι λογαριασμοί που δημιουργούνται με όνομα Σταύρος Θεοδωράκης, οι οποίοι σχολιάζουν την επικαιρότητα με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Στη συνέχεια ακολουθούν όλα τα tweets με hashtag #Free_cocobilly.


Πηγή: Digital Life

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑