Πώς τα πάνε οι υποψήφιοι δήμαρχοι του δήμου Αθηναίων στα Social Media;

Ημ/νία: 25 Απριλίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Απομένει λιγότερο από ένας μήνας για τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών και η Sidebar Monitor παρουσίασε κάποιες πολύ σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την πορεία των υποψήφιων δημάρχων του δήμου Αθηναίων στα Social Media. Δείτε επίσης πληροφορίες για τους δήμους Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Οι πολιτικοί οι οποίοι έχουν λάβει υποψηφιότητα είναι οι Καμίνης, Σπηλιωτόπουλος, Κακλαμάνης, Σακελλαρίδης, Κασιδιάρης, Σοφιανός, Βαλλιανάτος και Καπερνάρος. Πάμε να δούμε τι ντόρο κατάφεραν να δημιουργήσουν ο καθένας, αλλά και όλοι μαζί, στα Social Media, από την 1η έως την 25η Απριλίου.

social media ekloges 2014

Ξεκινώντας με τις αναφορές, πρώτος με τεράστια διαφορά είναι ο Κασιδιάρης με 50.972 αναφορές και στη συνέχεια ακολουθεί ο Καμίνης, ο νυν δήμαρχος του δήμου Αθηναίων, με 13.881 αναφορές. Την τρίτη θέση κατακτά ο Σπηλιωτόπουλος με 9.888 αναφορές.

social media ekloges 2014

Αν ρίξουμε μία πιο αναλυτική ματιά στο τεράστιο προβάδισμα του Κασιδιάρη, κοιτώντας τις ημερομηνίες, συμπεραίνουμε πως το σύνολο των αναφορών του προέρχεται από το συμβάν με την υπόθεση Μπαλτάκου.

social media ekloges 2014

Από πού προέρχονται όλες αυτές οι αναφορές για τον κάθε υποψήφιο δήμαρχο του δήμου Αθηναίων; Εκτός από τα παραπάνω νούμερα για κάθε υποψήφιο, συνολικά το 39% των αναφορών προέρχονται από το Twitter, το 36% από τα blogs, το 13% από το Facebook και το 12% από ειδησεογραφικά sites.

social media ekloges 2014

Συνεχίζοντας, κάτι το οποίο αναμέναμε, είναι πως τα αρνητικό αίσθημα σε όλους τους υποψήφιους κυριαρχεί του θετικού αισθήματος, με τον Ηλία Κασιδιάρη να είναι πρώτος στις αναφορές αρνητικών αισθημάτων και τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο να είναι πρώτος στις αναφορές θετικών αισθημάτων. Συνολικά, το 83% αντιστοιχεί στις αρνητικές αναφορές και μόλις το 17% στις θετικές.

social media ekloges 2014

Για το τέλος έμειναν οι αναφορές κάθε υποψήφιου σύμφωνα με την ηλικία των χρηστών οι οποίοι τις δημιούργησαν. Πρώτος στους νέους είναι ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ενώ στους μεγαλύτερης ηλικίας ψηφοφόρους πρώτος είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Πηγή: Digital Life

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑