Στίχοι για τα μουσικά βίντεο του YouTube μέσω Google Chrome επέκτασης

Ημ/νία: 23 Απριλίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Αν είστε σαν κι εμένα, τότε το να ακούτε απλώς ένα τραγούδι δεν είναι αρκετό. Γιατί να ψάχνετε για στίχους σε διάφορα sites ενώ ακούτε κάποιο τραγούδι μέσω YouTube, όταν μπορείτε να ενσωματώσετε στίχους στον YouTube player; Στη συνέχεια θα δούμε πώς με τη βοήθεια μιας Google Chrome επέκτασης μπορεί αυτό να πραγματοποιηθεί.

Update [25/05/14]: Φαίνεται πως το musiXmatch αποσύρθηκε από το Chrome Web Store.

Ανοίξτε το Google Chrome, μεταφερθείτε στη σελίδα του musiXmatch και εγκαταστήστε την επέκταση. Το musiXmatch υποστηρίζει πάνω από 7 εκατ. στίχους τραγουδιών, οπότε δύσκολα θα σας απογοητεύσει σε δημοφιλή τραγούδια.

musixmatch chrome extension for youtube lyrics

Αφού εγκαταστήσετε την επέκταση, αρκεί να ανοίξετε κάποιο μουσικό βίντεο στο YouTube και να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία captions, όπως δείχνει η παραπάνω εικόνα. Για να ρυθμίσετε διάφορους παραμέτρους, όπως για παράδειγμα το προεπιλεγμένο κίτρινο χρώμα των στίχων, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Options, στο κάτω δεξί μέρος του πλαισίου Captions.

Όπως αναφέρει το TechCrunch, το μόνο πρόβλημα της επέκτασης είναι πως αντιστοιχεί τους στίχους με τα μουσικά βίντεο μονάχα βάσει των τίτλων των μουσικών βίντεο, κάτι το οποίο το musiXmatch προσπαθεί να επιδιορθώσει, καθώς αρκετά βίντεο δεν αναφέρουν τον τίτλο του τραγουδιού στον τίτλο τους.

Αν σας αρέσει η επέκταση, δώστε της χρόνο, καθώς συνεχώς ανανεώνεται με νέες και βελτιωμένες λειτουργίες.

Πηγή: Digital Life

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.Πήγαινε με πάνω ↑