Η Ιαπωνία αναλύει tweets τουριστών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020

Ημ/νία: 22 Απριλίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Είναι γνωστό πως οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του 2020 θα πραγματοποιηθούν στην Ιαπωνία, στο Τόκιο. Αν και νωρίς για πολλούς, ο Ιαπωνικός Οργανισμός Τουρισμού αποφάσισε να ξεκινήσει από τώρα να αναλύει tweets τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα, ώστε να προετοιμαστεί και να βελτιωθεί ενόψει τον Ολυμπιακών.

japan studies twitter ahead of 2020 olympics

Η ανάλυση των δεδομένων των tweets ανατέθηκε σε μία τρίτη υπηρεσία, η οποία θα εξαγοράσει τα δεδομένα που την ενδιαφέρουν από το Twitter και στη συνέχεια θα τα αναλύσει και θα τα ταξινομήσει σε θετικά και αρνητικά.

Με τον τρόπο αυτό, οι τοπικές κυβερνήσεις της Ιαπωνίας, καθώς και οι διάφορες ταξιδιωτικές υπηρεσίες, θα μπορέσουν να λάβουν υπόψιν νέους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα, να λύσουν τυχόν προβλήματα μετακινήσεων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να τοποθετήσουν πινακίδες με την αγγλική γλώσσα σε περισσότερες τοποθεσίες και όλα αυτά και άλλα πολλά, μέσα από την ανάλυση των tweets.

Τέλος, ο Ιαπωνικός Οργανισμός Τουρισμού έχει ξεκινήσει ήδη να αξιοποιεί το GPS από τα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Ιαπωνίας, ώστε να εντοπίσει νέους τουριστικούς προορισμούς, ενώ σκέψεις υπάρχουν για να γίνει το ίδιο και για τους τουρίστες. Ο συνδυασμός Twitter και GPS θα δώσει σίγουρα σημαντικά αποτελέσματα.

Πηγή: The Japan News

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑