Ο λόγος που σταμάτησα να επισκέπτομαι το Twitter.com ονομάζεται TweetDeck

Ημ/νία: 4 Μαρτίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Κάποτε χρησιμοποιούσα συχνά πυκνά το Twitter για να διαμοιράζω -κυρίως- τα άρθρα τα οποία έγραφα σε διάφορα sites. Ήμουν μικρότερος, βλέπετε, και δεν ήξερα την αξία του Twitter και γιατί δεν έπρεπε να spam-άρω τους χρήστες, οι οποίοι είχαν αποφασίσει να με ακολουθούν.

Μία μέρα και ενώ βρισκόμουν στα γραφεία της Smart Press, ο συνάδελφος Στέφανος Αναγνώστου από το GamesLife.gr με ενημέρωσε για το εργαλείο TweetDeck, κυρίως λόγω μιας λειτουργίας του που επιτρέπει τον προγραμματισμό tweets.

tweetdeck

Έπιασα, λοιπόν, να εξερευνήσω το TweetDeck και τότε όλα ξαφνικά άλλαξαν. Από εκείνη τη χρονική στιγμή ξεκίνησα να χρησιμοποιώ πολύ περισσότερο το Twitter, όμως σταμάτησα να το επισκέπτομαι, τουλάχιστον από υπολογιστή. Οι λειτουργίες του TweetDeck, το οποίο μάλιστα ανήκει στο Twitter από το 2011, κάνουν τη web έκδοση του Κοινωνικού Δικτύου να φαίνεται αρκετά φτωχή στα δικά μου μάτια.

Με μία επίσκεψη στο Twitter.com, θα παρατηρήσετε πως έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε είτε την αρχική σελίδα, είτε τα mentions, retweets και favorites που σας κάνουν, είτε τα δικά σας tweets κλπ. Πρέπει συνεχώς να κάνετε κλικ και να αλλάζετε σελίδες για να δείτε κάθε φορά αυτό που επιθυμείτε. Επίσης, μπορείτε να είστε συνδεδεμένοι με έναν λογαριασμό και όχι με πολλαπλούς, αν είστε διαχειριστής κάποιου site για παράδειγμα.

Με το TweetDeck επιλέγετε εσείς τι θα δείτε στην οθόνη σας και όλα βρίσκονται μπροστά στα μάτια σας, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζετε σελίδες. Το μόνο που ίσως χρειαστεί, είναι να κάνετε scrolling αριστερά και δεξιά της οθόνης. Μπορείτε να συνδέσετε πολλαπλούς λογαριασμούς στην υπηρεσία (εγώ έχω συνδέσει τέσσερις) και να τους διαχειρίζεστε όλους μαζί, χωρίς αποσύνδεση και σύνδεση ξανά.

tweetdeck columns

Εκεί, λοιπόν, που εγώ έκανα κακή χρήση του Twitter, τώρα με το TweetDeck δημιούργησα τα δικά μου Timelines (οι κάθετες στήλες με tweets κλπ) και ενημερώνομαι για ό,τι με ενδιαφέρει. Αν είχα δεύτερη οθόνη, σίγουρα θα είχα μόνιμα ανοικτό το TweetDeck και θα παρατηρούσα ανά διαστήματα το νέο περιεχόμενο των χρηστών.

Μία οθόνη, πολλά Timelines και πάρα πολλές ρυθμίσεις για κάθε Timeline, με φίλτρα ώστε ο χρήστης να προβάλλει το Timeline όπως εκείνος επιθυμεί.

Αν θέλετε κι εσείς να πειραματιστείτε με το TweetDeck, επισκεφθείτε το tweetdeck.twitter.com και συνδεθείτε με τον Twitter λογαριασμό σας για να ξεκινήσετε να διαμορφώνετε τα Timelines σας, όπως ακριβώς επιθυμείτε.

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.Πήγαινε με πάνω ↑