Οι Ιταλοί λύνουν το πρόβλημα του παράνομου παρκαρίσματος μέσω Twitter!

Ημ/νία: 31 Ιανουαρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η Ρώμη δε διαθέτει και τις καλύτερες συγκοινωνίες, με τους κατοίκους της να έχουν στραφεί προς τη λύση των Ι.Χ. και τα προβλήματα της κίνησης και του παρκαρίσματος να έχουν αυξηθεί έντονα. Σε κάθε 100 κατοίκους της Ρώμης αντιστοιχούν 70 αυτοκίνητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα διπλό παρκαρίσματα μέσα στην πόλη, καθώς και άλλου είδους παράνομα παρκαρίσματα, κάτι το οποίο η τοπική αστυνομία προσπαθεί να καταπολεμήσει μέσω του… Twitter!

twitter rome illegal parking

Μέσω του λογαριασμού @PLRomaCapitale, οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν τα παράνομα παρκαρίσματα που συναντούν, είτε απλώς αναφέροντας τη θέση του οχήματος, είτε ανεβάζοντας και φωτογραφία πολλές φορές,  με την αστυνομία λίγες ώρες μετά να απαντά σχετικά με δράση που έλαβε. Ο Twitter λογαριασμός έχει λάβει πάνω από 1.100 σχετικά tweets, με το πιο έντονο περιστατικό να αφορά ένα tweet σχετικά με παράνομα παρκαρίσματα σε ολόκληρο δρόμο, με την αστυνομία να κόβει πρόστιμα σε 25 αυτοκίνητα!

Πηγή: Mashable

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.Πήγαινε με πάνω ↑