Facebook | Επιτρέπει την αλλαγή ονόματος προφίλ ανάλογα με τη γλώσσα του χρήστη

Ημ/νία: 14 Ιανουαρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν αρκετοί χρήστες στο Facebook, είναι σε ποια γλώσσα να γράψουν το όνομα του προφίλ τους. Για παράδειγμα, ένας Έλληνας χρήστης μπορεί να το γράψει τόσο στα ελληνικά όσο και στα λατινικά. Η έως τώρα λύση, ήταν ο χρήστης να κάνει χρήση του εναλλακτικού ονόματος, το οποίο εμφανίζεται σε παρένθεση μετά το όνομα προφίλ. Πλέον, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει όνομα σε άλλη γλώσσα.

facebook language specific name

Τα ελληνικά είναι μία από τις ελάχιστες γλώσσες τις οποίες οι χρήστες επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν για να γράψουν το όνομα τους σε άλλη γλώσσα. Αυτό σημαίνει πως το όνομα προφίλ ενός χρήστη μπορεί να είναι γραμμένο στα λατινικά και κάνοντας χρήση του ονόματος σε άλλη γλώσσα, οι χρήστες οι οποίοι για παράδειγμα χρησιμοποιούν το Facebook στα ελληνικά, να βλέπουν το όνομα του χρήστη στην ελληνική γλώσσα αντί για τα λατινικά.

Κάτι το οποίο παρατήρησα όταν προσπάθησα μέσω της σελίδας ρυθμίσεων να προσθέσω το δικό μου όνομα στα ελληνικά στο πλαίσιο «Όνομα σε άλλη γλώσσα», ήταν πως δε μπορούσα να το κάνω όταν χρησιμοποιούσα το Facebook στα αγγλικά, λόγω ενός σφάλματος. Με την αλλαγή της γλώσσας στα ελληνικά, τελικά τα κατάφερα.

Πηγή: AllFacebook

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑