Vimeo | Ο νέος HTML 5 player υπόσχεται γρήγορες ταχύτητες και όχι μόνο

Ημ/νία: 7 Ιανουαρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Επειδή όταν μιλάμε για υπηρεσίες βίντεο δεν υπάρχει μονάχα το YouTube, το Vimeo αποτελεί μία από τις πιο ποιοτικές λύσεις του ίντερνετ. Πριν από ένα χρόνο, η ομάδα του Vimeo αποφάσισε να επανασχεδιάσει τον video player, κάτι το οποίο θα αποτελούσε ρίσκο αν το αποτέλεσμα δεν κρινόταν ικανοποιητικό. Μέσα στους μήνες που ακολούθησαν, διάφοροι χρήστες δέχονταν τον player κρυφά, με το Vimeo να ανακοινώνει πως από σήμερα είναι διαθέσιμος προς όλους τους χρήστες.

vimeo new html5 player

Χρησιμοποιώντας κυρίως την τεχνολογία HTML5 και λίγο από flash, ο νέος player θυμίζει σε εμφάνιση τον παλιό. Στις τεχνικές λεπτομέρειες, όμως, μιλάμε για ένα νέο player, ο οποίος φορτώνει δύο φορές πιο γρήγορα, είτε ο χρήστης βρίσκεται στο site του Vimeo είτε σε κάποιο άλλο site και επίσης μπορεί και ξεκινά την προβολή ενός βίντεο στο μισό χρόνο σε σχέση με πριν. Δεν παραλείπουμε φυσικά και το responsive design του νέου player, ο οποίος μπορεί και προσαρμόζεται στις διάφορες αναλύσεις των συσκευών.

Στις νέες προσθήκες του video player συγκαταλέγονται οι υπότιτλοι, τους οποίους οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν χειροκίνητα, καθώς και τα closed captions. Επίσης, οι Vimeo On Demand πληρωμές για τους Pro χρήστες γίνονται διαθέσιμες απευθείας μέσα από τον player, χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθούν το site του Vimeo.

Όσον αφορά τις επιλογές του εικονιδίου share μέσα στον player, αυτές επανασχεδιάστηκαν, με την επιλογή embed να είναι πλέον μία από αυτές και όχι ανεξάρτητη όπως πριν. Τέλος, όταν οι χρήστες έχουν δύο ή περισσότερα βίντεο του Vimeo σε καρτέλες του browser, θα παρατηρήσουν πως αν ένα βίντεο παίζει και εκείνοι επιχειρήσουν να πατήσουν play σε κάποιο άλλο, τότε αυτόματα το προηγούμενο βίντεο σταματά να παίζει και ξεκινά το νέο.

Πηγή: TheNextWeb

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑