Το Twitter ως μέσο αποφυγής των καρχαριών στην Αυστραλία

Ημ/νία: 30 Δεκεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Στη Δυτική Αυστραλία οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις επιθέσεις καρχαριών στις παραλίες. Μέσα σε δύο χρόνια, έχουν υπάρξει 6 θάνατοι από επίθεση καρχαρία και η ενημέρωση μέσω ραδιοφώνου και εφημερίδων φαίνεται πως δεν αποδίδει τα μέγιστα για τους κολυμβητές και σέρφερς. Έτσι, λοιπόν, η Κυβέρνηση αποφάσισε να στραφεί σε νέα μέσα ενημέρωσης του κινδύνου και επέλεξε το Twitter.

twitter shark attacks

Επιστήμονες εισήγαγαν πομπούς σε περίπου 320 καρχαρίες, έτσι ώστε αν κάποιος από αυτούς πλησιάσει την ακτή σε ακτίνα μικρότερη του ενός χιλιομέτρου, ένα μήνυμα να σταλεί σε κάποιον υπολογιστή, ο οποίος στη συνέχεια θα δημιουργήσει ένα tweet στο λογαριασμό Surf Life Saving WA. Το tweet αυτό θα περιέχει πληροφορίες όπως το μέγεθος και τη φυλή του καρχαρία, καθώς και την τοποθεσία του.

Ας ελπίσουμε οι κολυμβητές και σέρφερς να χρησιμοποιούν το Twitter και να ελέγχουν τις κινήσεις των καρχαριών πριν βουτήξουν, ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα στο μέλλον.

Πηγή: Sky News

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑