Twitter | Πώς μία επαγγελματίας κατάφερε να απολυθεί λόγω ενός tweet

Ημ/νία: 21 Δεκεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η Justin Sacco είναι μία πρώην εργαζόμενη της εταιρίας InterActiveCorp (IAC), καθώς χάρη σε ένα ρατσιστικό tweet το οποίο δημοσίευσε, κατάφερε από μόνη της να προκαλέσει την απόλυση της. Η θέση της Justin ήταν η ανώτερη στις Δημόσιες Σχέσεις της εταιρίας, κάτι το οποίο σημαίνει πως η ίδια ξέρει πολύ καλά να χειρίζεται την επικοινωνία. Μονάχα που στην περίπτωση του ατυχούς tweet, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι το εξής: ακόμη και ένας επαγγελματίας μπορεί να την πατήσει.

twitter justine sacco case study

Πριν το ταξίδι της προς την Αφρική, η Justin δημοσίευσε στο Twitter το εξής: «Going to Africa. Hope I don’t get AIDS. Just kidding. I’m white!» (Πηγαίνω στην Αφρική. Ελπίζω να μην κολλήσω AIDS. Απλώς αστειεύομαι. Είμαι λευκή!). Αμέσως δημιουργήθηκε ντόρος στο Twitter, με το hashtag #HasJustineLandedYet και τις λέξεις «AIDS» και «IAC» να γίνονται trending.

Η εταιρία στην οποία εργαζόταν η Justin δεν άργησε να αντιληφθεί το γεγονός, και αφού περίμενε την ίδια να προσγειωθεί στον προορισμό της, τελικώς την απέλυσε λόγω του ρατσιστικού tweet της.

Η Justin δεν είναι ο πρώτος χρήστης που λόγω ενός tweet βλέπει την καριέρα της να αλλάζει ολοκληρωτικά ή να επηρεάζεται έως ένα βαθμό. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά, όπως και αυτό της δικής μας Ολυμπιονίκη, Βούλα Παπαχρήστου, με το δικό της tweet: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό», χάρη στο οποίο τέθηκε εκτός της Ελληνικής αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το τελικό συμπέρασμα είναι ένα: Σκεφτόμαστε δύο φορές πριν δημοσιεύσουμε οτιδήποτε στα Social Media.

Πηγή: VentureBeat

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑