LinkedIn | Τα Top 25 skills για εύρεση εργασίας το 2013

Ημ/νία: 19 Δεκεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

linkedin top 25 skills 2013

Το LinkedIn αποφάσισε να ερευνήσει τους πάνω από 259 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών του, ώστε να εξάγει από αυτούς δεδομένα και να απαντήσει στην ερώτηση «Ποιοι βρίσκουν θέσεις εργασίας και τι κάνουν;». Κοιτώντας τα skills, δηλαδή τις δεξιότητες, των λογαριασμών αυτών, αρχικά τις ομαδοποίησε σε κύριες κατηγορίες. Στη συνέχεια, ανέλυσε τα δεδομένα από τις λειτουργίες του για εύρεση εργασίας και συγκέντρωσε τα 25 Top skills των χρηστών οι οποίοι βρήκαν δουλειά μέσα στο 2013, στο παρακάτω γράφημα.

Linkedin top hiring skills 2013

Όπως θα καταλάβατε και από την πρώτη θέση, τα Social Media είναι ίσως ο πιο hot τομέας αυτή τη στιγμή στην αγορά και συνδυαζόμενος με το Marketing και τις ικανότητες διαχείρισης της Social Media παρουσίας ενός Brand και δημιουργίας μιας καμπάνιας, έχει αυξημένες πιθανότητες να επιφέρει εργασία σε όποιον αποφασίσει να ασχοληθεί μαζί του.

Στα συμπεράσματα του LinkedIn, βρέθηκε πως τα skills τα οποία έχουν σχέση με την τεχνολογία εκτιμούνται πολύ παραπάνω από τα υπόλοιπα. Επίσης, η ενασχόληση με τον τομέα των Big Data, μιας και ζούμε σε μία εποχή όπου η πληροφορία και τα δεδομένα των χρηστών μας έχουν κατακλύσει, είναι αρκετά trendy για ενασχόληση και εύρεση εργασίας. Τέλος, οι θέσεις οι οποίες σχετίζονται με την ανάπτυξη μιας επιχείρησης παρουσιάζουν επίσης ενδιαφέρον ενόψει 2014.

Πηγή: LinkedIn Blog

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑