Το Social Media πείραμα που τρόμαξε τους περαστικούς!

Ημ/νία: 19 Νοεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Ο Jack Vale, κωμικός στο επάγγελμα, διατηρεί ένα YouTube κανάλι με αρκετές φάρσες, με τη νεότερη φάρσα του να είναι ένα Social Media πείραμα το οποίο τρόμαξε αρκετούς περαστικούς. Ο Vale αξιοποίησε τα δημόσια posts αγνώστων, τα οποία έγιναν με βάση την τοποθεσία, έψαξε βρήκε τους χρήστες αυτούς και στη συνέχεια ακολούθησε το κομμάτι της φάρσας. Άνθρωποι ξαφνιασμένοι, απορούσαν με τον Vale και με τις προσωπικές πληροφορίες τους τις οποίες εκείνος ήξερε.

social media experiment

Μέσα από το πείραμα, μπορεί κανείς να συμπεράνει πως αρκετοί χρήστες των Social Media είναι ακόμη ανημέρωτοι σχετικά με την ιδιωτικότητα των δημοσιεύσεων και των προσωπικών τους στοιχείων. Όταν όμως κάποιος τυχαίος περαστικός μπορεί και γνωρίζει για παράδειγμα το όνομα τους και πως εκείνη τη μέρα έχουν γενέθλια, τότε αυτό θα πρέπει να τους ανησυχεί ιδιαίτερα.

Συμβουλή: Σε οποιοδήποτε Κοινωνικό Δίκτυο κι αν συμμετέχεις, πάντοτε να ελέγχεις τις ρυθμίσεις και να θέτεις εσύ το κοινό το οποίο θα είναι ικανό να δει τις δημοσιεύσεις και τις προσωπικές σου πληροφορίες.

Πηγή: Mashable

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑