Facebook | Μετά την Android Beta έκδοση βλέπουμε και την Alpha

Ημ/νία: 12 Οκτωβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Περίπου στα μέσα του καλοκαιριού, το Facebook κυκλοφόρησε το Android beta testing program, στο οποίο όλοι οι χρήστες μπορούν να συμμετάσχουν, για να δοκιμάζουν πρώτοι τις νέες λειτουργίες και αλλαγές στην Android εφαρμογή. Το πρόγραμμα αυτό πήγε καλά έως τώρα, με πάνω από 1 εκατ. ενεργούς χρήστες από 150 χώρες να το χρησιμοποιούν, βοηθώντας το Facebook να συλλέξει πληροφορίες από κινητές συσκευές πάνω από 50 κατασκευαστών, διάφορες εκδόσεις του Android και διαφορετική χρήση του Κοινωνικού Δικτύου.

facebook for android alpha testing program

Φαίνεται πως στους χρήστες αρέσει να λαμβάνουν μέρος σε πρώιμες λειτουργίες, οπότε το Facebook αποφάσισε να κυκλοφορήσει και το Facebook for Android alpha testing program. Η Alpha έκδοση, για όσους δε γνωρίζουν, προηγείται τις Beta έκδοσης, οπότε μιλάμε για λειτουργίες σε ακόμη πιο πρώιμο στάδιο. Ο Mark Zuckerberg και η ομάδα του σκέφτηκαν ότι όσο πιο νωρίς εντοπίσουν τα οποιαδήποτε προβλήματα, τόσο το καλύτερο. Και πράγματι, έχουν δίκιο.

Αν θες να συμμετάσχεις στο Alpha πρόγραμμα, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την εξής διαδικασία:

1) Μπες στο Google group με ονομασία Facebook for Android Alpha Testers.
2) Επέτρεψε τα alpha downloads πατώντας «Become a Tester» στο Play Store (θα πρέπει πρώτα να έχεις μπει στο Google group).
3) Κατέβασε την εφαρμογή Facebook από το Play Store για να ενημερώσεις την εφαρμογή σου.
4) Ενεργοποίησε τις αυτόματες ενημερώσεις, καθώς η εφαρμογή θα ανανεώνεται πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα.
5) Ανέφερε τυχόν προβλήματα που εντοπίζεις πατώντας την επιλογή «Report a Problem» από το μενού της εφαρμογής.

Αν τυχόν συμμετέχεις ήδη στο Beta πρόγραμμα και εγκαταστήσεις το Alpha πρόγραμμα, τότε αυτόματα θα χρησιμοποιείς στο εξής το Alpha πρόγραμμα. Επίσης, αν θες να επιστρέψεις οποιαδήποτε στιγμή στην κανονική Facebook εφαρμογή για Android, μπορείς να επισκεφθείς το Play Store και να πατήσεις την επιλογή «Leave the test».

Πηγή: Facebook Engineering

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑