Twitter: Δοκιμάζει νέο τρόπο διαμοιρασμού, τα «editorialized tweets»

Ημ/νία: 28 Αυγούστου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Ένα άρθρο με καλό περιεχόμενο πολλές φορές αδικείται από τον τίτλο του. Κι αυτό, γιατί μέσα σε λίγες λέξεις πρέπει να εκπροσωπηθεί όλη η έκταση του άρθρου, όσο μεγάλη κι αν είναι. Το Twitter είδε μία ευκαιρία στην προηγούμενη περίπτωση και σε συνεργασία με το site The New York Times δοκίμασε μία νέα λειτουργία με ονομασία «editorialized tweets».

twitter

Τα άρθρα συνήθως έχουν ένα tweet button με το οποίο ο διαμοιρασμός γίνεται με επιλογή του τίτλου του άρθρου και ενός συνδέσμου ο οποίος οδηγεί στην αρχή του άρθρου. Με τη νέα λειτουργία, μία ή περισσότερες συγκεκριμένες φράσεις του κειμένου ενός άρθρου μπορούν να διαμοιραστούν, έχοντας μαζί τον κατάλληλο σύνδεσμο ο οποίος οδηγεί στο συγκεκριμένο σημείο του άρθρου από το οποίο έχει παρθεί η φράση, όχι από την αρχή.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ: Twitter: Προσθέτει σχετικούς συνδέσμους σε δημοφιλή tweets

Το The New York Times δοκίμασε τη λειτουργία αυτή στο συγκεκριμένο άρθρο και είδε πολύ καλά αποτελέσματα. Το άρθρο κοινοποιήθηκε σε tweets 11 φορές παραπάνω απ’ότι το μέσο άρθρο των 500 top κοινοποιημένων άρθρων του site για τον προηγούμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πότε θα διατεθεί η λειτουργία αυτή και στα υπόλοιπα media sites, οπότε αναμονή.

Πηγή: Mashable

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑