Το LinkedIn στο πλευρό του πρωτοετή -και όχι μόνο- φοιτητή!

Ημ/νία: 20 Αυγούστου 2013 | by SMLifeGR

0

student wondering

Αύγουστος 2013. Για μερικούς ερμηνεύεται ως ένα μικρό διάλειμμα από τη δουλειά ή τη σχολή/το σχολείο και για άλλους, ως μια από τις πιο αγχωτικές περιόδους της ζωής τους. Ποιοί είναι αυτοί που διανύουν τον Αύγουστο ως μια αγχωτική περίοδο; Μα οι εισακτέοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!

Αν φέτος έδωσες εξετάσεις για την εισαγωγή σου σε κάποια από τα ιδρύματα της χώρας, σίγουρα θα σε έχει πλημμυρήσει το άγχος μιας και σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν οι βάσεις και θα μάθεις, επιτέλους, αν πέρασες στη σχολή της επιλογής σου.

Και το να μάθεις αν πέρασες σε κάποια σχολή, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου! Σε κατακλύζουν ένα βουνό από απορίες! Θα μου αρέσει αυτή η σχολή; Τι πιστεύουν φοιτητές που έχουν αποφοιτήσει για το εν λόγω τμήμα; Πόσα μαθήματα πρέπει να παρακολουθήσω; Υπάρχουν φοιτητές του εν λόγω τμήματος που έχουν διαπρέψει; Σε ποιες εταιρείες απασχολούνται οι απόφοιτοι και ποιό είναι το επάγγελμά τους; Θα μπορέσω να βρω φοιτητές ή αποφοίτους προκειμένου να μου λύσουν απορίες που μπορεί να έχω σχετικά με το πανεπιστήμιο;

Θα ήθελες να υπάρχει ένα επίσημο μέσο πληροφόρησης της σχολής, μέσα από το οποίο μπορείς να ενημερώνεσαι και να «συνδέεσαι» με αποφοίτους αλλά και φοιτητές οι οποίοι μπορεί να αποδειχτούν πολύ καλοί συμβουλάτορες. Τα University Pages του LinkedIn ήρθαν για να σε βοηθήσουν σε όλα τα παραπάνω!

 university of oxford - LinkedIn University Pages

Με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το LinkedIn στο επίσημο ιστολόγιό του, λανσάρει επίσημα την υπηρεσία University Pages, η οποία αποτελεί «τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής μας να βοηθήσουμε τους φοιτητές σε κάθε κρίσιμο ορόσημο μεταξύ του πανεπιστημίου και της επιτυχημένης καριέρας».

Μερικές από τις δυνατότητες που δίνονται είναι οι εξής:

  • Άμεση επικοινωνία και ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τη σχολή που σε ενδιαφέρει.
  •  Εξερεύνηση πανεπιστημίων σε χώρες του εξωτερικού.
  • Εύρεση αποφοίτων που έχουν διακριθεί στον εργασιακό, και όχι μόνο, στίβο.
  • Δημιουργία και ενίσχυση του κοινωνικού σου δικτύου.

 panpepistimio patron has no linkedin university page

Περίπου 200 πανεπιστήμια έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν χρήση της υπηρεσίας αυτής, χωρίς ωστόσο να έχουν ενταχθεί τα ελληνικά πανεπιστήμια..! Τουλάχιστον όχι ακόμη.

Πέρα από τους πρωτοετείς φοιτητές, τα University Pages σίγουρα θα φανούν χρήσιμα και σε εκείνους που θέλουν να προχωρήσουν σε ανώτερο και ανώτατο επίπεδο σπουδών αλλά και από μαθητές οι οποίοι ενδιαφέρονται για σπουδές στο εξωτερικό.

Για τους μαθητές μάλιστα το LinkedIn προχώρησε χτες σε αλλαγές των ηλικιακών ομάδων που μπορούν να δημιουργήσουν λογαριασμό στο LinkedIn, αρχίζοντας από την ηλικία των 13! Η ηλικία που ορίζεται ως η νόμιμη για τη χρήση του LinkedIn, ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα και θα ισχύσει από τις 2 Σεπτεμβρίου του 2013.

Εσύ, τι πιστεύεις; Θα τύχουν τα University Pages ευρείας αποδοχής από την ελληνική φοιτητική κοινότητα;

Πηγή: LinkedIn

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Άρθρα τα οποία προέρχονται από όλη την ομάδα του Social Media Life, όπως guest άρθρα, δελτία τύπου νέων προϊόντων ή υπηρεσιών, κλπ.



Πήγαινε με πάνω ↑