Το Twitter εξαγοράζει τη Marakana για εκπαίδευση των μηχανικών του

Ημ/νία: 14 Αυγούστου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η εταιρία Twitter προχώρησε σε εξαγορά της Open Source εταιρίας Marakana και αμέσως ανακοινώθηκε το Twitter University. Η εταιρία Marakana είναι γνωστή για την εκπαίδευση γύρω από θέματα όπως Android, Java, HTML5, Scala, Python, Hadoop, jQuery κλπ, έχοντας εκπαιδεύσει συνολικά πάνω από 100.000 επαγγελματίες μηχανικούς λογισμικού. Επίσης, παρείχε δωρεάν μαθήματα τα οποία παρακολούθησαν πάνω από 5 εκατ. χρήστες, με συνολικά μαθήματα 350.000 ωρών.

Twitter acquires marakana

Με την εξαγορά αυτή, της οποίας δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες, οι μηχανικοί λογισμικού του Twitter θα συνεχίσουν να αποκτούν νέες γνώσεις και να τις εφαρμόζουν πάνω στην υπηρεσία και τις διάφορες εφαρμογές της. Πολύ πιθανόν να δημιουργηθεί και μία ολόκληρη εκπαιδευτική κοινότητα μηχανικών. Τέλος, η εξαγορά αυτή θα μπορέσει να προσελκύσει νέους μηχανικούς να εργαστούν στο microblogging Κοινωνικό Δίκτυο.

Πηγή: TechCrunch

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑