TweetDeck: Η δημιουργία ενός tweet δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη!

Ημ/νία: 13 Αυγούστου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η εμπειρία χρήσης του Twitter μπορεί να γίνει καλύτερη με χρήση της υπηρεσίας TweetDeck, γι’αυτό και το Twitter εξαγόρασε παλαιότερα την υπηρεσία. Με σημερινή ανακοίνωση της ομάδας του TweetDeck, το πλαίσιο δημιουργίας των tweets αλλάζει, γίνεται πιο λειτουργικό και εύκολο. Ακολουθούν αναλυτικά όλες οι αλλαγές, οι οποίες ξεκινούν άμεσα να λανσάρονται, αρχικά στη web έκδοση και στην εφαρμογή για Chrome και ύστερα στις εφαρμογές για Mac και για Windows.

Ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο δημιουργίας tweets στο TweetDeck

tweetdeck tweet compose

Το νέο πλαίσιο δημιουργίας tweets του TweetDeck έρχεται σε δύο χρώματα, εφάπτεται με τη πλαϊνή μπάρα και έχει επιλογή στο κάτω μέρος για να διατηρείται ανοικτό. Ανοίγει πατώντας το πρώτο εικονίδιο της πλαϊνής μπάρας ή απαντώντας σε κάποιο tweet. Αν χρησιμοποιείτε παραπάνω από έναν λογαριασμό του Twitter, τότε θα διαπιστώσετε πως οι εικόνες των λογαριασμών μέσα στο πλαίσιο έχουν μεγαλώσει και η επιλογή τους παραμένει απλή. Οι τρεις γνωστές επιλογές για εισαγωγή εικόνας, προγραμματισμό tweet και αποστολή direct message είναι πλέον πιο ευδιάκριτες και όχι απλά εικονίδια.

Εισαγωγή εικόνων με προεπισκόπηση

tweetdeck tweet image preview

Αντίθετα με πριν, όπου μονάχα ένα μήνυμα εμφανιζόταν και ανέφερε πως η εικόνα θα εμφανιστεί ως link μέσα στο tweet, τώρα οι εικόνες τις οποίες ανεβάζετε αποκτούν προεπισκόπηση και είναι πιο εύκολο να γνωρίζετε ποια εικόνα έχετε επιλέξει σε περίπτωση λάθους. Φυσικά, οι εικόνες εξακολουθούν να εμφανίζονται ως links μέσα στα tweets.

Σμίκρυνση συνδέσμων

tweetdeck tweet links shortening

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές αφορά τη σμίκρυνση των συνδέσμων μέσα σε ένα tweet. Όσο μεγάλος κι αν είναι ένας σύνδεσμος, αυτός θα δέχεται σμίκρυνση και θα καταλαμβάνει πάντοτε μέγεθος 22 χαρακτήρων από τους 140 διαθέσιμους χαρακτήρες. Ο χρήστης κατά τη δημιουργία του tweet θα εξακολουθεί να βλέπει τον πλήρη σύνδεσμο.

Όμοια, όταν ο χρήστης βλέπει ένα tweet το οποίο περιέχει σύνδεσμο σε σμίκρυνση της μορφής t.co, το TweetDeck θα αναλύει αυτούς τους συνδέσμους και θα δείχνει στο χρήστη τους πλήρεις συνδέσμους, ώστε να ξέρει πού οδηγούν.

Απάντηση σε πολλαπλούς χρήστες μέσα σε ένα tweet

Μέχρι στιγμής, η απάντηση στα tweets πολλών χρηστών μέσα σε ένα μοναδικό tweet ήταν περίπλοκη διαδικασία. Απαιτούσε πρώτα την αντιγραφή των usernames και ύστερα την επικόλληση μέσα στο tweet. Με το νέο πλαίσιο δημιουργίας tweets, κάθε φορά που θα πατάτε την επιλογή Reply (απάντηση), το username θα προστίθεται μέσα στο tweet.

Πληκτρολόγηση usernames και hashtags

tweetdeck usernames and hashtags search

Μέχρι τώρα, όταν ο χρήστης πληκτρολογούσε ένα username, το TweetDeck του πρότεινε χρήστες τους οποίους είχε πρόσφατα επισκεφθεί. Με το νέο update, η υπηρεσία θα μπορεί να αναζητεί και να προτείνει οποιονδήποτε χρήστη του Twitter, όταν ο χρήστης θα πληκτρολογεί ένα username. Όμοια, στην περίπτωση των hashtags, το TweetDeck θα προτείνει συγκεκριμένα hashtags ενώ ο χρήστης πληκτρολογεί ένα hashtag.

Πηγή: Twitter Blog

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑