Twitter: Βελτιώσεις στο Login Verification, στην αναζήτηση και στις φωτογραφίες

Ημ/νία: 9 Αυγούστου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Πίσω στο Μάιο, το Twitter είχε ανακοινώσει τη μέθοδο Login Verification με χρήση μηνυμάτων SMS. Ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει τη μέθοδο αυτή και κάθε φορά που θα συνδέεται στο Twitter, ένα SMS με κωδικό πρόσβασης θα φτάνει στην κινητή συσκευή του, ο οποίος κωδικός είναι απαραίτητος για να ολοκληρωθεί το login. Η μέθοδος αυτή, με νέα ανακοίνωση του microblogging Κοινωνικού Δικτύου, γίνεται καλύτερη.

Βελτίωση του Twitter Login Verification

Twitter improved login verification

Πλέον, δε χρειάζεται ο χρήστης να δίνει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου, καθώς μία σύνδεση στο Twitter μπορεί να πιστοποιηθεί μέσω των επίσημων εφαρμογών του σε Android και iOS. Χωρίς SMS. Με ειδοποίηση στη συσκευή. Το μόνο που χρειάζεται ο χρήστης είναι ίντερνετ. Η βελτίωση αυτή λύνει το πρόβλημα με τις ελλείψεις των παρόχων τηλεπικοινωνιών. Λύνει επίσης άλλο ένα πρόβλημα, αυτό των πολλαπλών λογαριασμών και του ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου.

Μόλις ο χρήστης ενεργοποιήσει τη μέθοδο Login Verification, ένας backup κωδικός θα του δοθεί για την περίπτωση απώλειας της κινητής συσκευής του. Ο χρήστης θα πρέπει να φυλάξει τον κωδικό αυτό και να μην τον δώσει σε άλλους, έτσι ώστε να έχει μόνο εκείνος πρόσβαση στο λογαριασμό του σε περίπτωση που δεν έχει μαζί του το κινητό του τηλέφωνο. Μία καλή λύση είναι να έχει τον κωδικό σε μία cloud υπηρεσία.

Τέλος, μόλις ο χρήστης δέχεται αίτημα για σύνδεση στον Twitter λογαριασμό του, θα μπορεί να δει πληροφορίες όπως από ποιο browser προέρχεται και από ποια περίπου τοποθεσία. Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να καταλαβαίνει αν δεν είναι δικό του αίτημα.

Βελτίωση της Twitter αναζήτησης

Ίσως θα το έχεις παρατηρήσει ήδη, καθώς έχει εφαρμοστεί εδώ και πάνω από μία εβδομάδα στη web έκδοση. Μόλις πραγματοποιείς μία αναζήτηση, κάποια από τα αποτελέσματα χρηστών βασίζονται σε χρήστες τους οποίους ακολουθείς. Πρόκειται για social αποτελέσματα και καλύτερη κατανόηση των επαφών των χρηστών. Είναι πιο πιθανό να ακολουθήσεις κάποιο χρήστη, αν αυτός ακολουθείται από κάποιον που εμπιστεύεσαι. Τα social αποτελέσματα έρχονται τώρα και στις εφαρμογές για Android και iOS.

Νέα επιλογή αναζήτησης: View more photos

Twitter photo gallery

Από εδώ και στο εξής, μία νέα επιλογή προστίθεται στην αναζήτηση για τις εφαρμογές του Twitter σε Android και iOS. Η επιλογή «View more photos». Ο χρήστης μπορεί ξεχωριστά να αναζητεί εικόνες οι οποίες υπάρχουν μέσα σε tweets, τα οποία περιέχουν τον όρο ή τους όρους της αναζήτησης. Τέλος, μονάχα για iOS, αυτές οι gallery φωτογραφιών θα υπάρχουν και στα προσωπικά προφίλ για προβολή των φωτογραφιών τους.

Πηγή: Twitter Blog

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑