Pinterest: Υιοθετεί το «Do Not Track» για όσους δεν επιθυμούν προσωπικό περιεχόμενο

Ημ/νία: 27 Ιουλίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Καιρό είχαμε να ακούσουμε νέα για το Pinterest. Αυτό που ετοίμαζε τόσο καιρό το Κοινωνικό Δίκτυο είναι μία πιο προσωπική εμπειρία χρήσης για τους χρήστες του. Πώς θα το πετύχει αυτό; Ξεκινώντας να παρακολουθεί τα Pins του χρήστη και την περιήγηση του σε sites τα οποία έχουν το κουμπί «Pin it».

pinterest do not track

Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί μέσω μίας νέας επιλογής στην Αρχική Σελίδα, της «Edit Home Feed», την οποία αναμένεται να δούμε σύντομα (βλ. εικόνα), να προτείνει περιεχόμενο Pins και Boards το οποίο θα ενδιαφέρει το χρήστη, αφού προηγουμένως ο χρήστης θα έχει δείξει το ενδιαφέρον του μέσω των προσωπικών στοιχείων των οποίων θα έχει διαθέσει στο Pinterest.

Κι αν ο χρήστης δεν επιθυμεί να δώσει προσωπικά του στοιχεία; Στις ρυθμίσεις του Pinterest έχει κάνει την εμφάνιση της η επιλογή «Personalization», η οποία από προεπιλογή είναι ενεργοποιημένη για όλους. Αν ο χρήστης επιλέξει να την απενεργοποιήσει, τότε μέσω του μηχανισμού Do Not Track (DNT), το Pinterest δε θα μπορεί να δεχτεί και να αξιοποιήσει τα cookies από το browser του χρήστη. Εκτός της επιλογής του Pinterest, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει το Do Not Track και μέσω του browser που χρησιμοποιεί, αν αυτός υποστηρίζει το μηχανισμό αυτό.

Πηγή: Pinterest Blog

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑