Instagram: Επίσημη λειτουργία ενσωμάτωσης φωτογραφιών και βίντεο

Ημ/νία: 11 Ιουλίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Από τη δημιουργία του Instagram έως και σήμερα, οι χρήστες ζητούσαν από την ομάδα του Κοινωνικού Δικτύου να προσθέσει λειτουργία ενσωμάτωσης των φωτογραφιών και ύστερα των βίντεο. Αυτός ίσως ήταν και ο λόγος για κάποιους χρήστες να χρησιμοποιήσουν άλλες παρεμφερείς εφαρμογές (π.χ. το Vine), καθώς ήθελαν το περιεχόμενο που παράγουν να υπάρχει διαθέσιμο και εκτός εφαρμογής, σε κάποιο δικό τους site για παράδειγμα.

Το Instagram άργησε, όμως τελικά έδωσε επίσημα τη λειτουργία αυτή στους χρήστες. Άλλωστε, μονάχα καλό μπορεί να κάνει στη διάδοση της φήμης του, αν σκεφτούμε πως αρκετοί από τους πάνω από 130.000.000 χρήστες του θα χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία.

instagram embed code

Μέσα από τη web έκδοση του Instagram και μόλις ανοίξεις μία φωτογραφία ή ένα βίντεο, στο δεξί μέρος θα δεις ένα νέο εικονίδιο, το τρίτο στη σειρά, κάτω από το εικονίδιο των σχολίων. Πατώντας το, ένα νέο πλαίσιο εμφανίζεται και περιέχει μέσα τον κώδικα HTML για την ενσωμάτωση και εμφάνιση της φωτογραφίας ή του βίντεο σε κάποιο άλλο site.

Κάθε ενσωμάτωση φέρει στοιχεία όπως το λογαριασμό στον οποίο ανήκει η φωτογραφία ή το βίντεο, το λογότυπο του Instagram το οποίο πατώντας το, μεταφέρει το χρήστη στη σελίδα της φωτογραφίας ή του βίντεο και τέλος τον αριθμό των Likes και των σχολίων που έχει δεχτεί η φωτογραφία ή το βίντεο.

Όσοι χρήστες έχουν «κλειδωμένες» τις φωτογραφίες και τα βίντεο τους, τότε το περιεχόμενο τους δε μπορεί να ενσωματωθεί και να διαμοιραστεί μέσω της νέας λειτουργίας σε κάποιο άλλο site πέραν της εφαρμογής του Instagram.

Η νέα λειτουργία κάνει πιο εύκολη τη ζωή των ιδιοκτητών sites και τους γλιτώνει από τη χρήση τρίτων εφαρμογών για ενσωμάτωση, όπως για παράδειγμα το Embed Instagram.

Πηγή: Instagram Blog

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑