Facebook: Διαρροή αριθμών κινητών τηλεφώνων σε Android!

Ημ/νία: 3 Ιουλίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Από στραβή σε στραβή πηγαίνει το Facebook τις τελευταίες μέρες! Μετά τον ντόρο γύρω από τα Shadow Profiles (ναι, έχεις κι εσύ ένα), μαθαίνουμε τώρα πως όσοι έχουν συσκευή Android και έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή του Facebook, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να στάλθηκε ο αριθμός του κινητού τους τηλεφώνου στους servers του Κοινωνικού Δικτύου.

facebook android leak

Η ανακάλυψη έγινε από τη λειτουργία Norton Mobile Insight της εφαρμογής Norton Security antivirus για Android και η Norton επικοινώνησε με το Facebook για περαιτέρω πληροφορίες. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως μια απλή εγκατάσταση της εφαρμογής του Facebook αρκούσε για να διαρρεύσει ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου του χρήστη. Ούτε login, ούτε τίποτα περισσότερο χρειαζόταν, μονάχα μια απλή εγκατάσταση.

Από την πλευρά του το Facebook δήλωσε πως δε χρησιμοποίησε για κανένα σκοπό τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων των χρηστών και πως πρόκειται για ένα σφάλμα, το οποίο και θα διορθωθεί σε επόμενο update. Επίσης, για όποιον θέλει να το πιστέψει, το Facebook δήλωσε πως διέγραψε όσους αριθμούς στάλθηκαν «κατά λάθος» στους servers του.

Πηγή: Symantec

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑