Το Facebook Messenger γίνεται πλατφόρμα και αποκτά πληθώρα εφαρμογών

Ημ/νία: 26 Μαρτίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Facebook Messenger είναι μια εφαρμογή με πάρα πολλές διαθέσιμες λειτουργίες και τρόπους επικοινωνίας, καθώς υποστηρίζει αποστολή κειμένου, φωτογραφιών, βίντεο, ηχητικών μηνυμάτων, stickers, καθώς και κλήσεις, κλπ. Στο φετινό συνέδριο προγραμματιστών Facebook F8, ανακοινώθηκε πως το Messenger γίνεται πλατφόρμα εφαρμογών και αποκτά πολλούς νέους τρόπους επικοινωνίας!

Facebook Messenger as a platform

Οι πάνω από 600 εκατ. χρήστες του Messenger θα μπορούν πολύ σύντομα να εγκαθιστούν εφαρμογές όπως οι Bitmoji, Giphy, κλπ, δίνοντας τους τη δυνατότητα να στέλνουν περιεχόμενο όπως κινούμενες GIF εικόνες, επιπλέον εικόνες και βίντεο, κλπ.

Facebook Messenger as a platform

Οι εφαρμογές δε θα είναι μέρος του Messenger και θα μπορούν να εγκατασταθούν πατώντας το νέο εικονίδιο με τις τρεις τελείες δίπλα από τις επιλογές για προσθήκη stickers, φωτογραφιών, βίντεο, κλπ, εντός μια συνομιλίας. Αφού ο χρήστης εγκαταστήσει μια εφαρμογή και στείλει περιεχόμενο μέσω αυτής σε κάποιον φίλο του στο Messenger, ο παραλήπτης θα έχει τη δυνατότητα να δει το περιεχόμενο, και είτε να εγκαταστήσει την εφαρμογή πατώντας την επιλογή «Install», είτε να απαντήσει με παρόμοιο περιεχόμενο αν έχει ήδη εγκαταστήσει την προαπαιτούμενη εφαρμογή, πατώντας την επιλογή «Reply».

Facebook Messenger as a platform

Η χρήση των νέων εφαρμογών για το Messenger είναι τελείως προαιρετική για τους χρήστες, κάτι το οποίο σημαίνει πως δεν είναι απαραίτητο για εκείνους να τις εγκαταστήσουν για να προβάλουν περιεχόμενο αυτών που τους αποστέλλεται, αλλά μονάχα για να τις χρησιμοποιήσουν στις συνομιλίες τους. Επιπλέον, οι εφαρμογές αυτές ανοίγουν εκτός Messenger και αποστέλλουν περιεχόμενο προς αυτό, χωρίς να επιβραδύνουν την εφαρμογή ή να υπάρχει κίνδυνος για spam.

Τέλος, αν και δεν ανακοινώθηκε πουθενά, φαίνεται πως οι νέες δυνατότητες που αποκτά το Facebook Messenger θα είναι διαθέσιμες αρχικά σε iOS και Android.

Δείτε τις σημαντικότερες ανακοινώσεις του συνεδρίου Facebook F8 2015.

Πηγή: FB Developers

Ετικέτες: , , , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑