Facebook: Τα hashtags γίνονται πλέον ενεργοί σύνδεσμοι!

Ημ/νία: 13 Ιουνίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Τελικά οι φήμες του Μαρτίου επιβεβαιώθηκαν, αν και λίγο αργά. Το Facebook γίνεται ένα ακόμη Κοινωνικό Δίκτυο που αξιοποιεί τη λειτουργία των hashtags, μετά τα Twitter, Google+, Pinterest και Instagram.

Facebook hashtags

Ο τρόπος λειτουργίας των Facebook hashtags είναι ο γνωστός. Κάθε δημοσίευση με ένα συγκεκριμένο hashtag κατατάσσεται σε ένα σύνολο δημοσιεύσεων με το ίδιο hashtag για πιο εύκολη εύρεση αυτών και καλύτερη κατηγοριοποίηση και ενημέρωση γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα.

Αυτό που ίσως θα σε ανησυχεί, είναι αν αλλάζει το κοινό στο οποίο θα απευθύνεται μία δημοσίευση σου με hashtag. Η απάντηση είναι όχι. Το κοινό που ορίζεις εσύ σε κάθε δημοσίευση, αυτό θα μπορεί να βλέπει μονάχα τις δημοσιεύσεις σου, με ή χωρίς hashtag.

Η δυνατότητα για χρήση hashtags θα γίνει διαθέσιμη αρχικά σε μικρό κοινό για δοκιμή και αργότερα στο σύνολο. Όσοι δεχτούν τη δυνατότητα αυτή, θα μπορούν κανονικά να κάνουν κλικ στα hashtags και να αναζητούν δημοσιεύσεις γύρω από αυτά, θα μπορούν να αναζητούν hashtags μέσω της αναζήτησης και θα μπορούν απευθείας να δημοσιεύουν μέσω της ροής δημοσιεύσεων ενός hashtag.

Η ανακοίνωση των hashtags έγινε παρέα με κάποια νούμερα όσον αφορά το τηλεοπτικό κοινό της Αμερικής, το οποίο βρίσκεται στο Facebook και παράλληλα παρακολουθεί τηλεόραση. Έως τώρα, είχαμε συνηθίσει μόνο το Twitter να ασχολείται με το τηλεοπτικό κοινό, στο παιχνίδι φαίνεται να θέλει να μπαίνει και το Facebook όμως.

Πηγή: Facebook Newsroom

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑