Twitter: Όταν οι τοίχοι έχουν αυτιά και… tweet-άρουν!

Ημ/νία: 31 Μαΐου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η τεχνολογία έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που πλέον ακόμη και ένα σπίτι μπορεί να έχει δικό του λογαριασμό στο Twitter και να tweet-άρει για θέματα όπως η θερμοκρασία, ο φωτισμός και τα καιρικά φαινόμενα. Και δε σταματά εκεί.

twitter home tweets

Ο Tom Coates, άνθρωπος που του αρέσει να ασχολείται με το λεγόμενο Internet of things, έχει εγκαταστήσει στο σπίτι του μπόλικα τεχνολογικά καλούδια. Ένα από αυτά είναι το Twine, το οποίο και δημιουργεί tweets για το σπίτι και τυχόν προβλήματα σε αυτό ή απλώς για ενημέρωση.

Έτσι λοιπόν, το σπίτι του Coates έχει το δικό Twitter λογαριασμό και τον καλωσορίζει όταν μπαίνει σε αυτό, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και ενημερώνει τον οικοδεσπότη, είναι έξυπνο. Μάλιστα, φτάνει σε σημείο να συνομιλεί με έναν άλλο Twitter λογαριασμό, αυτόν σχετικά με το στοιχειωμένο σπίτι του Coates! Ναι, καλά ακούσατε, μέχρι εκεί φτάνει η χάρη του.

Το φαινόμενο Internet of things θέλει όλες οι ηλεκτρικές συσκευές να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ίντερνετ. Το Twitter αποτελεί μία καλή ιδέα για τη χρήση αυτή. Και φυσικά, με την τεχνολογία του σήμερα όλα είναι δυνατά.

Πηγή: AllTwitter

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑