Twitter για αρχάριους: Τι είναι το tweet και ποια τα χαρακτηριστικά του;

Ημ/νία: 24 Μαΐου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Προσπαθώντας να εξηγήσουμε το Twitter σε όσους δεν το γνωρίζουν και αφού εξηγήσαμε πρώτα την φιλοσοφία του με απλούς και κατανοητούς από όλους όρους, ήρθε η ώρα να μπούμε λίγο περισσότερο στο πρακτικό κομμάτι. Θα ξεκινήσουμε να εξηγούμε όλες τις απαραίτητες λειτουργίες για βασική χρήση του Κοινωνικού Δικτύου, ξεκινώντας από τα tweets.

Τι είναι το tweet;

Tweet ονομάζεται μία δημοσίευση (ή αλλιώς ένα μήνυμα) με μορφή κειμένου στο Twitter.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός tweet;

Κάθε tweet μπορεί να περιέχει το μέγιστο 140 χαρακτήρες (μαζί με τα κενά). Οι χαρακτήρες μπορεί να αποτελούν σύνδεσμο, απλό κείμενο ή και συνδυασμό των προηγουμένων, όπως συνηθίζεται.

twitter tweet

Ένα tweet μπορεί να περιέχει εικόνες ή και βίντεο, πάντα σε μορφή κειμένου. Για να εμφανιστεί το βίντεο ή η εικόνα, χρειάζεται να κάνουμε επέκταση το tweet. Από προεπιλογή βλέπουμε το βασικό μέρος ενός tweet, δηλαδή το κείμενο του.

Στην παραπάνω εικόνα μπορείτε να δείτε πως στο κείμενο υπάρχει ο σύνδεσμος pic.twitter.com/…, ο οποίος αποτελεί την εικόνα και το tweet έχει επεκταθεί ώστε από κάτω να φαίνεται η εικόνα.

Πώς μπορώ να δημοσιεύσω ένα tweet;

twitter tweet

Υπάρχουν δύο τρόποι για να δημοσιεύσετε ένα tweet:

  1. Από την Αρχική Σελίδα του Twitter, έχοντας πραγματοποιήσει σύνδεση στο κοινωνικό δίκτυο, γράφοντας στο σχετικό πλαίσιο στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης σας (βλ. παραπάνω εικόνα).
  2. Πατώντας πάνω δεξιά στο Twitter το εξής εικονίδιο: new-tweet2

Ποια είδη των tweets υπάρχουν;

Όπως είπαμε, τα tweets αποτελούν δημοσιεύσεις κειμένου. Αναλόγως το περιεχόμενο τους μπορούμε να τα κατηγοριοποιήσουμε σε κάποιες βασικές κατηγορίες:

  • Normal Tweets (Κανονικά Tweets): Tweets τα οποία περιέχουν κείμενο και συνδέσμους.
  • @Mentions (Αναφορές): Tweets τα οποία περιέχουν εκτός των άλλων και αναφορά σε έναν ή περισσότερους χρήστες με τη μορφή @username (όπου username το αντίστοιχο του χρήστη).
  • @Replies (Απαντήσεις): Tweets τα οποία ξεκινούν με μία ή περισσότερες αναφορές της μορφής @username (όπου username το αντίστοιχο του χρήστη).
  • Direct messages (Άμεσα μηνύματα): Tweets τα οποία ξεκινούν με τη μορφή DM(κενό)username (όπου username, το αντίστοιχο του χρήστη).

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑