Εκδήλωση της Google με θέμα Doodle 4 Google – «Ελλάδα μου»

Ημ/νία: 14 Μαΐου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το σημερινό Doodle, ή αλλιώς λογότυπο, στην αρχική σελίδα του Google, έχει θέμα την Ελλάδα και είναι δημιουργία ενός μαθητή του Δημοτικού. Η Google διοργάνωσε διαγωνισμό με θέμα Doodle 4 Google – «Ελλάδα μου» και δέχτηκε συνολικά όπως ακούσαμε στην εκδήλωση χθες στο μουσείο Μπενάκη, 8.200 συμμετοχές με λογότυπα από μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από 2.234 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

doodle 4 google greece

Από τις 8.200 συμμετοχές μαθητών, μία κριτική επιτροπή επέλεξε τις 60 επικρατέστερες κατά τη γνώμη της, οι οποίες ύστερα αναρτήθηκαν στο site του διαγωνισμού και ψηφίστηκαν από χιλιάδες χρήστες. Επίσης, τα 60 αυτά Doodles είχαμε την ευκαιρία να τα δούμε και από κοντά εχθές στην εκδήλωση, όμορφα τοποθετημένα.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως, της χθεσινής εκδήλωσης βρισκόταν φυσικά στην ανάδειξη του ενός νικητή εκ των 4 φιναλίστ. Αυτός τελικά ήταν ο Αστέριος Ρέυνικ, από το 2ο Δημοτικό Σχολείο του Λιτόχωρου, με θέμα του Doodle του το «Ελλάδα μου, ήλιος και θάλασσα».

Asterios Reynik

Όπως ο ίδιος ο μαθητής είπε χθες: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που συμμετείχα και κέρδισα το διαγωνισμό της Google. Για τη ζωγραφιά μου αρχικά σκέφτηκα το σύμβολο της Ελλάδας την ελληνική σημαία, σκέφτηκα τη θάλασσά μας, μετά τη βάρκα που παίρνουμε με τον παππού μου κάθε καλοκαίρι, τους δύο γλάρους, τον Πέτρο και τον Κοκκινολαίμη που έρχονται μαζί μας πάνω από τα βράχια και μας κοιτούν και τον ήλιο μας».

Το νικητήριο Doodle, αλλά και όλα τα Doodles τα οποία μπορούμε να δούμε στο site του διαγωνισμού, είναι εκπληκτικά. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στη Google για την όμορφη αυτή κίνηση.

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.Πήγαινε με πάνω ↑