Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί σε κάνουν follow στο Twitter;

Ημ/νία: 29 Μαρτίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Twitter έχει ως φιλοσοφία οι χρήστες να μπορούν να ακολουθούν άλλους χρήστες, ώστε να δέχονται στην αρχική σελίδα τις δημοσιεύσεις τους. Αν έχεις λογαριασμό στο Twitter, σίγουρα θα έχεις και κάποιο συγκεκριμένο αριθμό από followers, χρήστες δηλαδή που σε ακολουθούν.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ όμως γιατί σε ακολουθούν άλλοι χρήστες; Τι είναι αυτό που τους ελκύει να το κάνουν; Είναι μήπως το μίνι βιογραφικό που έχεις; Μήπως το site σου το οποίο έχεις καταχωρήσει στο Twitter; Είναι η φωτογραφία σου; Κάποιο έξυπνο tweet που έκανες; Μήπως είναι φίλοι σου στην πραγματική ζωή;

Οι λόγοι μπορεί να είναι διάφοροι και υπάρχει ένας τρόπος για να τους μάθεις. Υπάρχει μία δωρεάν υπηρεσία με ονομασία Why-Follow, στην οποία συνδέεις το Twitter λογαριασμό σου και αυτή αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Εσύ το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να γράψεις κάποιους συγκεκριμένους για τους οποίους πιστεύεις ότι οι χρήστες σε ακολουθούν.

Η υπηρεσία στέλνει ένα άμεσο μήνυμα (DM) σε όσους χρήστες σε ακολουθούν, αμέσως μόλις το κάνουν, και τους προτρέπει να διαλέξουν κάποιον από τους λόγους τους οποίους έχεις γράψει εσύ προηγουμένως στην υπηρεσία. Με τον τρόπο αυτό βλέπεις με βάση τις απαντήσεις που έχουν δώσει τους λόγους για τους οποίους σε ακολουθούν.

Βέβαια, δεν είναι αναγκαστικό οι χρήστες να διαλέξουν κάποιον από τους λόγους ή ακόμη και να μπουν στη συγκεκριμένη υπηρεσία, καθώς μπορεί να νομίζουν πως το DM που έλαβαν είναι κάποιο μήνυμα spam. Σαν ιδέα όμως, είναι αρκετά καλή!

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.Πήγαινε με πάνω ↑