Σημαντικές οι αλλαγές στις εφαρμογές του Google+ για Android και iOS

Ημ/νία: 27 Μαρτίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Στόχος του Google+ είναι να μπορέσει να φέρει την εμπειρία χρήσης της web έκδοσης του και στις εφαρμογές για Android και για iOS. Με τα νέα updates να κυκλοφορούν ήδη, ήρθε ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο του. Οι κύριες αλλαγές στις δύο εφαρμογές αφορούν τους εξής τέσσερις τομείς: photos, posts, profiles και communities.

Στις φωτογραφίες, αρχικά μόνο για την εφαρμογή σε iOS, προστέθηκαν επιλογές για επεξεργασία όπως περιστροφή και περικοπή, ρυθμίσεις για κορεσμό, φωτεινότητα και αντίθεση, και φίλτρα όπως τα Drama και Retrolux. Τα φίλτρα προέρχονται από την εφαρμογή Snapseed, την οποία έχει εξαγοράσει η Google και ενσωματώνει τις λειτουργίες της στο Κοινωνικό Δίκτυο της. Τέλος, με ένα άγγιγμα στην οθόνη ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει ποιες αλλαγές έχουν γίνει, συγκρίνοντας την αρχική φωτογραφία με την επεξεργασμένη.

google plus app updates

Οι δημοσιεύσεις απέκτησαν περισσότερο κείμενο, τόσο από την ίδια τη δημοσίευση όσο και από τα σχόλια τα οποία έχουν γίνει σε αυτή. Οι εικόνες ανοίγουν με τη λειτουργία lightbox, δηλαδή επί τόπου χωρίς ο χρήστης να αλλάζει σελίδα και η προ επισκόπηση μιας εικόνας σπάνια πλέον περικόπτονται και χάνουν μέρος τους. Οι χρήστες μπορούν πλέον να σέρνουν τις φωτογραφίες μέσα σε ένα άλμπουμ για να βλέπουν τις επόμενες. Τέλος, οι επιλογές για +1, κοινοποίηση και σχολιασμό φαίνονται πλέον πιο καθαρά από πριν.

google plus app updates

Όσον αφορά τα προφίλ, οι χρήστες μπορούν πλέον να κοινοποιούν την περιοχή στην οποία βρίσκονται. Με την απόφαση τους αυτή, μπορούν να επιλέξουν ποιοι κύκλοι (χρήστες) θα μπορούν να βλέπουν το πού βρίσκονται. Η επιλογή αυτή είναι καθαρά προαιρετική και το Google+ δεν υποχρεώνει κανένα χρήστη να την ενεργοποιήσει. Για την ενεργοποίηση της, αρκεί ο χρήστης να πάει στις ρυθμίσεις του Google+ από υπολογιστή ή μέσω της Android εφαρμογής και να ενεργοποιήσει την επιλογή “Location Sharing“. Περνώντας ύστερα το ποντίκι πάνω από την περιοχή, η εικόνα εξώφυλλο αλλάζει σε χάρτη της Google με την περιοχή.

google plus app updates

Τέλος, οι κοινότητες του Google+ μπορούν να ελεγχθούν πιο εύκολα μέσα από το κινητό. Οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν τη συχνότητα των δημοσιεύσεων μιας κοινότητας για την αρχική σελίδα τους, μπορούν να προσκαλούν άλλους χρήστες στην κοινότητα και να διαμοιράζονται δημοσιεύσεις σε αυτή και όσοι είναι managers μιας κοινότητας, μπορούν να αναζητούν μέλη, να διαχειρίζονται δημοσιεύσεις και να αφαιρούν χρήστες από την κοινότητα.

Πηγή: GPlus Project

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.Πήγαινε με πάνω ↑