Έρευνα αποδεικνύει πως ένα Like στο Facebook μπορεί να προσδιορίσει προσωπικά χαρακτηριστικά

Ημ/νία: 13 Μαρτίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Θα παρομοίαζες ποτέ το ιστορικό της περιήγησης σου στο ίντερνετ ή της αναζήτησης που κάνεις με τα Like που έχεις κάνει σε διάφορες Σελίδες στο Facebook; Ίσως θεωρείς τα πρώτα πιο σημαντικά και πιο προσωπικά απ’ότι ένα Like, όμως δεν είναι έτσι.

Μία έρευνα από το Κέντρο Ψυχομετρίας του Cambridge σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο της Microsoft στο Cambridge, η οποία διεξήχθη σε πάνω από 58.000 Αμερικανούς χρήστες του Facebook, έδειξε πως μία αυτόματη ανάλυση των Likes που έχουν κάνει μπορεί να δείξει με μεγάλη ακρίβεια στοιχεία για το φύλο, την ηλικία, το δείκτη νοημοσύνης, τη σεξουαλικότητα, την προσωπικότητα, τη χρήση ουσιών και των πολιτικών απόψεων των χρηστών.

Μερικά από τα συμπεράσματα που έδειξαν οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιήθηκαν για τη έρευνα, είναι πως οι χρήστες που έχουν κάνει Like στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών είναι πιο πιθανό να έχουν υψηλό IQ, οι χρήστες που έχουν κάνει Like στο iPod είναι πιο πιθανό να μην είναι ευχαριστημένοι με τη ζωή τους, οι χρήστες που έχουν κάνει Like στο Dark Knight είναι πιο πιθανό να έχουν λίγους φίλους κλπ.

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑