Πώς μπορεί το Facebook Timeline να γίνει καλύτερο; Δες το βίντεο.

Ημ/νία: 19 Φεβρουαρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Ο Joseph Ocenada, ένας τυχαίος πολίτης όπως ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του, σχεδίασε ένα δικό του design για το Facebook Timeline το οποίο αξίζει την προσοχή μας. Άλλωστε, δεν είναι λίγες και οι φήμες που κυκλοφορούν και οι οποίες θέλουν το Timeline να αλλάζει εμφάνιση και να υπάρχει μία στήλη για τις δημοσιεύσεις αντί για δύο.

Ο Joseph Ocenada εντόπισε τρία κύρια προβλήματα στην τωρινή μορφή του Facebook Timeline. Αρχικά, οι δύο στήλες απαιτούν την κουραστική ανάγνωση αριστερά και δεξιά. Το μάτι βλέπει αρκετές φορές μέρος μιας δημοσίευσης την οποία έχει ξαναδεί προηγουμένως. Δεύτερο πρόβλημα είναι η σύγχυση που υπάρχει στο Timeline, το οποίο περιέχει υπερβολικό περιεχόμενο, από εφαρμογές έως φωτογραφίες, φίλους κλπ. Τρίτο και τελευταίο πρόβλημα, δεν υπάρχει εύκολη διαχείριση του Timeline και οι χρήστες δε χρησιμοποιούν αρκετά την επιλογή “Highlight” για τις δημοσιεύσεις τους.

Στο παραπάνω βίντεο θα δείτε ένα mockup του Facebook Timeline, δηλαδή ένα πρωτότυπο design. Στο Timeline μένουν μονάχα οι δημοσιεύσεις, ένα νέο μενού προστίθεται με αναλυτικές επιλογές για το χρήστη και οι “Highlight” δημοσιεύσεις παίζουν πλέον σπουδαίο ρόλο όσον αφορά το παρελθόν. Πιστεύω πως η δουλειά και το όραμα του Joseph Ocenada για ένα καλύτερο Facebook Timeline αξίζει να φτάσουν ως τα μάτια του Mark Zuckerberg.

Πηγή: The Verge

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.Πήγαινε με πάνω ↑