YouTube One Channel: Τα προσωπικά κανάλια αποκτούν νέα εμφάνιση!

Ημ/νία: 14 Φεβρουαρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το YouTube τον τελευταίο καιρό μας έχει συνηθίσει σε αλλαγές στην εμφάνιση του. Τυχαία σήμερα, κοιτώντας τις λίστες του YouTube με βίντεο για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, έπεσα πάνω σε ένα κανάλι με εμφάνιση την οποία δεν είχα ξανά δει προηγουμένως. Η εμφάνιση αυτή έμαθα πως φέρει την ονομασία “One Channel”.

Redesign στις σελίδες των προσωπικών καναλιών αποφάσισε να κάνει το YouTube και πλασάρει τη νέα εμφάνιση σιγά σιγά στους χρήστες του. Τα ανανεωμένα κανάλια θα εστιάζουν τόσο στους μη συνδρομητές τους, όσο φυσικά και στους συνδρομητές τους. Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχει επιλογή ενός βίντεο trailer μονάχα για όσους χρήστες δεν είναι ακόμη συνδρομητές του καναλιού, βοηθώντας τους να καταλάβουν καλύτερα το περιεχόμενο και το στόχο των βίντεο του καναλιού.

YouTube-one-channel

Η δεύτερη πιο σημαντική προσθήκη είναι η εικόνα στο πάνω μέρος του καναλιού με ονομασία channel art, η οποία θυμίζει την αντίστοιχη εικόνα στα προφίλ του Google+, αλλά και κάτι από Facebook cover (εξώφυλλο). Τα κανάλια αποκτούν καλύτερη εμφάνιση σε όλες τις συσκευές, κινητές και μη, και σε όλες τις αναλύσεις των διαφόρων οθονών τους. Επίσης, μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στις playlists ενός καναλιού, οι οποίες αποκτούν αρκετό χώρο για την προβολή τους και υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να τις τοποθετήσετε.

Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα του YouTube One Channel στο κανάλι Channel Intel και να κρίνετε τη νέα εμφάνιση. Για να την αποκτήσετε δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος μέχρι στιγμής, θα πρέπει να περιμένετε το YouTube να τη διανέμει. Αν θέλετε να προετοιμαστείτε, ξεκινήστε με το να δημιουργήσετε ένα βίντεο trailer του καναλιού σας για τους μη subscribers.

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑