Bitstrips: Μάθε πώς να δημιουργήσεις cartoon εικόνες στο Facebook

Ημ/νία: 18 Ιανουαρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Έχει γίνει πλέον μόδα να βλέπεις στην Αρχική Σελίδα του Facebook cartoon εικόνες των φίλων σου. Εικόνες οι οποίες περιγράφουν διάφορες καταστάσεις, με χαρακτήρες οι οποίοι μόνο τυχαίοι δεν είναι και με συννεφάκια τα οποία αποτελούν στιγμές έμπνευσης, πολλές φορές παρμένες από προσωπικές καταστάσεις, πάντα με μπόλικη δόση χιούμορ.

Αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς κι εσύ να συμμετάσχεις στο παιχνίδι αυτό, δημιουργώντας τις δικές σου μοναδικές cartoon εικόνες, τότε πρέπει να επισκεφτείς την εφαρμογή Bitstrips. Αφού δώσεις άδεια στην εφαρμογή να συνδεθεί με το Facebook προφίλ σου, πάμε να δούμε μερικά χαρακτηριστικά στη χρήση της.

Η πρώτη κίνηση είναι να δημιουργήσεις το δικό σου avatar, δηλαδή το πορτρέτο σου. Κάνοντας κλικ στην επιλογή “Get started by designing your Avatar” ή σε κάποια από τις παραπάνω εικόνες, θα μεταφερθείς σε μία νέα σελίδα με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να δημιουργήσεις το χαρακτήρα σου. Προσπάθησε να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στα πραγματικά χαρακτηριστικά του προσώπου σου, έτσι ώστε να απολαύσεις το παιχνίδι αργότερα με τις εικόνες.

Μετά την ολοκλήρωση του χαρακτήρα σου, είναι ώρα για δράση! Έχεις δύο επιλογές: να δημιουργήσεις μία cartoon εικόνα με το δικό σου χαρακτήρα μονάχα ή μαζί με το χαρακτήρα κάποιου φίλου σου.

Facebook-bitstrips

Οι εικόνες με το δικό σου χαρακτήρα μονάχα, μπορούν να δημιουργηθούν από την επιλογή “Make a status comic” του οριζόντιου μενού. Ύστερα, θα βρεις διάφορες έτοιμες εικόνες για να επιλέξεις. Μόλις επιλέξεις μία από αυτές, θα μπορέσεις να κάνεις και την κατάλληλη επεξεργασία. Με το δείκτη του ποντικιού μπορείς να διαλέξεις διάφορα σημεία του χαρακτήρα ή ακόμη και διάφορα αντικείμενα, έτσι ώστε να τα μετακινήσεις. Επίσης, στην εικόνα θα βρεις και δύο εικονίδια. Το πάνω αριστερά εικονίδιο εισάγει συννεφάκι το οποίο μπορεί να δεχτεί κείμενο με λατινικούς χαρακτήρες, ενώ το κάτω αριστερά εικονίδιο επιτρέπει επεξεργασία του χαρακτήρα.

Οι εικόνες με το δικό σου χαρακτήρα και κάποιο χαρακτήρα ενός φίλου σου, μπορούν να δημιουργηθούν από δύο επιλογές του οριζόντιου μενού: “Make a friend comic” και “Make a Greeting card”. Και οι δύο επιλογές λειτουργούν όπως και η επιλογή η οποία περιγράφηκε προηγουμένως, με τη μόνη διαφορά ότι έχουν ένα παραπάνω βήμα, αυτό της επιλογής του χαρακτήρα του φίλου σου. Η διαφορά στις επιλογές είναι πως στην πρώτη υπάρχουν εικόνες με διάφορες τυχαίες καταστάσεις, ενώ στη δεύτερη υπάρχουν εικόνες από γιορτές, γενέθλια και άλλες παρόμοιες καταστάσεις.

Τέλος, στην επιλογή “Home” από το οριζόντιο μενού της εφαρμογής θα βρεις την επιλογή “Design one now!”, η οποία σου επιτρέπει να δημιουργήσεις το χαρακτήρα κάποιου Facebook φίλου σου που δε χρησιμοποιεί την εφαρμογή Bitstrips. Η κίνηση αυτή γίνεται αρχικά για να καλέσεις το φίλο σου να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή με έτοιμο χαρακτήρα και στη συνέχεια για να χρησιμοποιήσεις το χαρακτήρα σε μία εικόνα, ακόμη κι αν ο φίλος σου δε χρησιμοποιήσει ποτέ την εφαρμογή.

Τώρα πλέον έχεις τις γνώσεις για να συμμετάσχεις κι εσύ στο παιχνίδι των φίλων σου με τις cartoon εικόνες. Απάντησε στις δημιουργίες τους βάζοντας όλη την τέχνη σου και άσε τη φαντασία σου να οργιάσει…

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑