Tech Talent School: νέα δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών

Ημ/νία: 15 Μαΐου 2019 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Το Tech Talent School συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία με την υποστήριξη της «Microsoft Ελλάδος» και εντάσσει στον προγραμματισμό του μια νέα σειρά μαθημάτων για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Το πρόγραμμα Tech Talent School for Educators έχει δημιουργηθεί με σκοπό να ενισχύσει τη διδασκαλία και τη μαθησιακή εμπειρία μέσω των εργαλείων που παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας και απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων. Το πρόγραμμα αφορά στην εκμάθηση σύγχρονων, καινοτόμων και εύκολων στη χρήση εργαλείων για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού, ώστε οι εκπαιδευτικοί να κάνουν το μάθημα τους πιο αποτελεσματικό και ενδιαφέρον.

Οι εκπαιδευτικοί της Δημόσιας και Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας, αλλά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να εξοικειωθούν με νέες διαδραστικές και δυναμικές μεθοδολογίες μάθησης, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα, όπως: δημιουργία διαδραστικών μαθημάτων, ψηφιακά εργαλεία παρουσιάσεων και επικοινωνίας (Sway), ψηφιακά εργαλεία παιγνιώδους μάθησης (Game Learning), και επιμορφωτικά σεμινάρια για το Raspberry Pi, το Minecraft και το Scratch στην εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων υλοποιείται στην Αθήνα , τη Βέροια, το Ηράκλειο Κρήτης και τα Τρίκαλα και θα εμπλουτίζεται κάθε μήνα με νέα μαθήματα. Ήδη έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα για το μήνα Μάιο και είναι διαθέσιμο εδώ.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται:

  • Για την Αθήνα στο Found.ation και στην οικία της Λέλας Καραγιάννη.
  • Για τη Βέροια στην πρότυπη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας,που έχει σημαντικό ιστορικό δράσεων γύρω από την πρόσβαση στη γνώση και τη διάδοση νέων τεχνολογιών, ενώ έχει βραβευθεί από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates.
  • Για το Ηράκλειο Κρήτης, στον πολυχώρο Hub 2 Businessτου οποίου ο στόχος είναι η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για τη στήριξη της νεοφυούς καινοτόμου επιχειρηματικότητας.
  • Για τα Τρίκαλα στον Μύλο Ματσόπουλου, έναν πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού που αποτελεί τον πολιτιστικό “πνεύμονα” της πόλης των Τρικάλων.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα σεμινάρια και να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από το site www.techtalentschool.gr

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑